Nederlandse doelvrouw kiest voor Zwitserland: "Gigantische stap"

Shania van Nuland tekent een contract bij Servette FC
Shania van Nuland tekent een contract bij Servette FC Foto: © Shania van Nuland - Servette FC

Shania van Nuland maakt per direct de overstap naar Servette FC. De 26-jarige doelvrouw tekent daarmee bij de koploper van de Zwitserse competitie.

Van Nuland speelt inmiddels 8 jaar in het buitenland. Na een avontuur in de Verenigde Staten streek ze neer in Spanje, waar ze onder meer uitkwam voor onder meer Tenerife en Real Betis. Dit seizoen verdedigde ze de kleuren van Elche CF. “Ik had het in Elche erg naar de zin, het is een warme familiare club, ik kreeg vertrouwen en dat zijn voor mij de juiste omstandigheden om te presteren", geeft de goalie aan.

Toch hield ze haar ogen open voor een eventueel nieuwe club: "Er is altijd wel belangstelling. Uit het buitenland, maar in de winter ook nog van top vier-clubs in Nederland. Maar dat werd niet echt concreet voor de winter." Uiteindelijk kwam er toch nog een overstap, nadat Servette FC zich meldde. De Zwitserse transferperiode sluit later en de club was bereid om een gelimiteerde transfersom te betalen aan Elche CF. "Daar ben ik erg dankbaar voor", zegt Van Nuland.

Inmiddels heeft de Nederlandse doelvrouw ook al meegetraind bij haar nieuwe club. "Ik heb in Spanje al mooie omstandigheden gehad, maar dit is in alles een gigantische stap omhoog. Ik speel hier met negen huidige internationals uit landen als Spanje, Portugal, Frankrijk, Zweden en daarnaast nog vele oud-internationals. Het is een heel internationaal team met speelsters uit negen verschillende landen. Het niveau is echt hoog en alles er om heen is echt op topniveau geregeld zowel qua accommodatie als begeleiding. Ik ben ook fantastisch ontvangen door de meiden en staf."

Van Nuland gaat bij Servette FC spelen met rugnummer 33 en dat is een bewuste keuze. "In de USA heb ik 4 jaar lang met veel succes dat nummer gedragen dus dat is iets speciaals voor mij en door Max Verstappen heeft het ook wel iets Hollands", vindt ze. De keepster heeft concurrentie van Ines Pereira, die nog onder de lat stond bij Portugal in de WK-wedstrijd tegen de OranjeLeeuwinnen.

"Ik ben er van overtuigd aan te kunnen aanhaken en zal zeker kansen krijgen. Vooral mijn rust aan de bal, de voetballende kwaliteiten en de organisatie zijn voor Servette aanleiding geweest met mij in zee te gaan. Dat wil ik dan graag laten zien", aldus Van Nuland. Ook Sandy Maendly, sportief directeur, is enthousiast: "Shania is een speelster met een goede achtergrond en ervaring, wat haar tot een uitstekende keepster maakt."

Maendly vervolgt: "Ze kon ons al haar kwaliteiten laten zien tijdens de vriendschappelijke wedstrijd die deze winter tegen Elche in Alicante werd georganiseerd, waar ze het hoofd bood aan onze aanvallers. Met het oog op de beslissende wedstrijden die ons tot het einde van het seizoen te wachten staan, zijn we blij dat Shania ons keepersteam compleet maakt."

"Ik kijk er erg naar uit om deze stap omhoog te kunnen maken. Van Segunda naar Champions League-niveau is natuurlijk een geweldige uitdaging", besluit Van Nuland.

Lees meer:
0 reacties