Nederlands duo vliegt uit Italiaanse beker na ruime nederlaag

Chanté Dompig in het shirt van Empoli
Chanté Dompig in het shirt van Empoli Foto: © Orange Pictures

Anna Knol en Chante Dompig hebben met Empoli niet de halve finale van de Coppa Italia kunnen behalen. Over twee duels werd er ruim verloren van Juventus.

Knol begon in de basis van het tweede duel met Juventus in de kwartfinale van het bekerduel, Dompig begon op de bank en viel uiteindelijk wel in.

Het heenduel tussen Juventus en Empoli werd nipt gewonnen door de koploper van de competitie. Empoli bood veel weerstand, maar verloor dat duel uiteindelijk met 5-4. In dat duel maakte Dompig het vierde doelpunt van Empoli, al mocht dat uiteindelijk niet baten.

Het tweede duel, dat vanmiddag werd gespeeld in Turijn, werd overtuigend gewonnen door de Oude Dame. Het werd maar liefst 5-0 in Turijn.

Turijn zal het in de halve finale gaan opnemen tegen de winnaar van het tweeluik tussen Florentia en AS Roma. De Romeinse ploeg het eerste duel met 0-4. Het tweede duel zal morgen gespeeld worden.

Door de uitschakeling van Empoli iser nog maar één Nederlandse actief in het bekertoernooi. Tessel Middag speelt morgen met Fiorentina het tweede duel van de kwartfinale tegen Inter Milan. Het eerste duel werd met 2-0 gewonnen door de Milaanse ploeg.

Lees meer:
0 reacties