Nederland loopt WK 2027 mis: "De KNVB hield er al rekening mee…"

De speelsters van de OranjeLeeuwinnen en Duitsland met een banner voor het bid voor het WK 2027
De speelsters van de OranjeLeeuwinnen en Duitsland met een banner voor het bid voor het WK 2027 Foto: © Orange Pictures

Het WK 2027 vindt niet plaats in Nederland, België en Duitsland. Brazilië kreeg vrijdag op het FIFA-congres in Bangkok meer stemmen dan het 'Breaking New Ground'-bid Een flinke teleurstelling.

Dat weet ook sportjournalist Toine van Peperstraten. "Een grote tegenvaller', reageert hij in Goedemorgen Nederland op NPO 1 op het nieuws. "Nederland, België en Duitsland hadden een goed bid neergelegd. We maakten goede kansen. Er is enorm gelobbyd. De KNVB hield er al rekening mee…", zucht Van Peperstraten.

Brazilië wordt het eerste Zuid-Amerikaanse land dat het WK vrouwenvoetbal mag organiseren. Het gaat volgens de journalist om de gunfactor, maar ook andere zaken spelen een rol: "Brazilië is een goedkoper land. Bij ons konden minder juridische bevestigingen worden gedaan, omdat je te maken hebt met Europese wetgeving."

"De Braziliaanse president Lula da Silva heeft gewoon overal zijn handtekening onder gezet. Dus ja, alles werd al bevestigd. Er was meer financiële onderbouwing", weet Van Peperstraten.

Lees meer:
0 reacties