Nederland zet handtekening onder convenant voor WK27: "Is ons doel"

België, Nederland en Duitsland slaan de handen ineen voor het bid voor het WK 2027 met 'Breaking New Ground'
België, Nederland en Duitsland slaan de handen ineen voor het bid voor het WK 2027 met 'Breaking New Ground' Foto: © Pro Shots

De KNVB, het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en de vijf gemeentes Amsterdam, Eindhoven, Enschede, Heerenveen en Rotterdam hebben hun handtekening gezet onder een convenant voor het WK Bid BNG 2027.

Hiermee is de samenwerking tussen de Nederlandse overheid en de speelsteden voor de mogelijke organisatie van het mondiaal landentoernooi over vier jaar in België, Nederland en Duitsland bekrachtigd.

Op vrijdag 8 december leveren België, Nederland en Duitsland het gezamenlijke WK Bid Breaking New Ground 2027 in bij FIFA. Daarin staat beschreven hoe de drie landen het WK over vier jaar tot een succes willen maken.

Met het bid spreken de landen de landen uit dat het toernooi een katalysator moet worden voor sociale en sportieve gelijkwaardigheid tussen man en vrouw, met positieve effecten op de samenleving en de wereld. Iedereen is welkom bij het compact georganiseerde toernooi in de drie landen met kleine afstanden voor fans, teams en media. Daarmee willen België, Nederland en Duitsland ook het meest groene en duurzame WK ooit neerzetten.

"Ik ben blij dat we vandaag met dit convenant de volgende stap in onze goede samenwerking kunnen zetten", reageert Gijs de Jong, secretaris generaal bij de KNVB. "Ons doel is om een duurzaam, economisch aantrekkelijk en gastvrij toernooi voor de hele wereld te organiseren en dat zouden we niet kunnen zonder de steun van overheid en de speelsteden. Uiteindelijk moet het vrouwenvoetbal in de hele wereld van dit toernooi kunnen profiteren. In de komende periode zullen we dit verhaal met volle overtuiging uitdragen bij alle collega bonden van het FIFA-congres."

Lees meer:
0 reacties