Natte shirts België opgemerkt: "Vrouwen moeten hier niet in spelen"

Het shirt van Romelu Lukaku is doorweekt
Het shirt van Romelu Lukaku is doorweekt Foto: © BSR Agency

België maakt op het EK voor mannen nog niet echt veel indruk, maar iets anders valt wel op bij de Belgische ploeg: de kletsnatte shirts. En dat heeft niks met de regen te maken. Na vijf minuten spelen plakten de shirts al tegen de lijven van de spelers door het zweet.

"Mijn vrouw merkte dat ook al op", vertelt Wout Faes aan Het Nieuwsblad. "Ik zweet veel en dus zie je het snel. Bij Romelu Lukaku was het niet normaal. Het is natuurlijk zomer en warmer dan pakweg in maart toen we in Engeland en Ierland voetbalden."

Ook de Belgische supporters viel het op. "Een vrouwenploeg zou hier niet in moeten spelen", merkte een fan op. Jan Vertonghen kreeg er vragen over: "Het shirt zit behoorlijk strak. Als je om drie uur ’s middags moet voetballen, zou het nog meer opvallen."

Het shirt ziet er soms door omstandigheden zo nat uit: de buitentemperatuur, een beetje bordeaux-blinkende stof en het verschilt ook nog per persoon. De ene mens zweet meer dan de andere. Adidas kreeg tot dusver nog geen klachten, maar wil zelf wel onderzoeken hoe het komt dat vocht soms zichtbaarder is.

Lees meer:
0 reacties