Nadine Noordam: "Voor ons voelde deze wedstrijd als een finale"

Danique Noordman en Nadine Noordam bij Ajax
Danique Noordman en Nadine Noordam bij Ajax Foto: © BSR Agency

Nadine Noordam is dolblij met het feit dat Ajax zich heeft geplaatst voor de kwartfinales van de UEFA Women's Champions League. De ploeg mag volgens de middenveldster genieten na een 'bizarre' prestatie.

Het was spannend dinsdagavond. Ajax moest winnen van AS Roma om niet afhankelijk te zijn van andere ploegen. "We kregen wel een beetje mee wat er op het andere veld in Parijs gebeurde", vertelt Noordam aan Ajax Life. "De trainster riep mij op een gegeven moment naar de kant. Toen stond het daar 1-1 en konden we iets rustiger aan doen. Maar twee minuten later kwam Bayern op voorsprong en moesten we juist tempo maken."

"Toen we zelf op voorsprong kwamen, wisten we dat we met die score van niemand meer afhankelijk waren. Dat gaf een fijn gevoel", zegt de middenveldster, die vond dat Ajax vooral na rust prima speelde. "Vergeet ook niet dat dit al onze derde wedstrijd in zes dagen tijd was. Veel meiden liepen aan het einde een beetje op hun tandvlees, maar uiteindelijk gaat het erom dat je 'm wint. Dat hebben we goed gedaan."

"Over twee weken heeft niemand het meer over de manier waarop de wedstrijd is verlopen. Dan gaat het alleen nog maar over het resultaat", weet Noordam. "Voor ons voelde deze wedstrijd als een finale. Je gaat door of niet. Finales zijn meestal niet de mooiste wedstrijden, maar je moet ze wel winnen. Dat dit is gelukt geeft een fantastisch gevoel."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
28/09
Utrecht W
14:00
Excelsior Rotterdam W
za
28/09
Feyenoord V
14:00
AZ W
za
28/09
SC Heerenveen V
16:30
ADO Den Haag V
zo
29/09
Ajax V
12:15
PEC Zwolle V
zo
29/09
PSV V
12:15
Telstar W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 ADO Den Haag V 0 0 0
2 Ajax V 0 0 0
3 AZ W 0 0 0
4 Excelsior Rotterdam W 0 0 0
5 FC Twente V 0 0 0
6 Feyenoord V 0 0 0
7 Fortuna Sittard W 0 0 0
Bekijk de hele stand