Nadine Noordam open over reserverol: "Natuurlijk doet dat wat met je"

Danique Noordman en Nadine Noordam bij Ajax
Danique Noordman en Nadine Noordam bij Ajax Foto: © BSR Agency

Nadine Noordam maakte twee keer een EK mee met Oranje O19. Het werden twee toernooien van uiterste. In 2016, in Slowakije, speelde de middenveldster niet. Een jaar later, in Noord-Ierland, was ze een vaste waarde.

In de podcast devrouwachterdebal blikt de huidig speelster van Ajax terug op die twee toernooien. "Het was supermooi om voor je land uit te mogen komen. Het eerste EK was voor mij iets minder leuk. Veel warmgelopen, niet gespeeld. Ik heb op dat ene EK eigenlijk geen minuten gemaakt. Maar dat heeft me wel enorm veel gebracht op mentaal gebied. Ik heb er veel van geleerd, veel meegenomen daarvan."

"Het jaar daarna heb ik eigenlijk alles mogen spelen. Dat is ook wel weer een hele andere ervaring, ook heel mooi natuurlijk. Toen hebben we ook een ticket voor het WK binnengesleept", weet Noordam nog. "Die kon ik het jaar daarna helaas niet spelen vanwege een blessure. Maar wel weer een hele mooie ervaring om toernooien te mogen meemaken."

Het feit dat ze in 2016 niet mocht spelen, deed haar wel wat. "Als jonge speelster doet dat natuurlijk wel wat met je. Maar goed, het is ook goed om als jonge speelster soms te leren om om te gaan met teleurstellingen", is Noordam van mening. "Dat niet alles voor de wind gaat, dat maakt je krachtig. Dat maakt je mentaal sterker. Daar pluk je uiteindelijk de vruchten van in je verdere carrière, waardoor je makkelijker met teleurstellingen en met moeilijke dingen om kunt gaan."

Lees meer:
0 reacties