Nadine Noordam eerlijk: "En toen was het geloof wel echt weg"

Nadine Noordam (Ajax) wijst
Nadine Noordam (Ajax) wijst Foto: © Orange Pictures

Ajax maakt op de laatste speeldag nog altijd kans op de titel. De Amsterdammers moeten daarvoor zaterdag winnen van ADO Den Haag en hopen dat Telstar stunt op bezoek bij FC Twente. Een klein kansje, zo weet ook Nadine Noordam.

"Je slaat jezelf voor de kop als je zelf niet wint en Twente laat punten liggen, dus dat is het eerste doel", zegt de middenveldster bij Ajax TV. "Het was een groot verschil", doelt ze op het verschil in punten tussen FC Twente en Ajax. "Op een gegeven moment werd het wat kleiner. Toen verloren wij uit bij Heerenveen en toen was het geloof wel echt weg, om eerlijk te zijn."

"Dat je dan nu nog meedoet, dat is heel leuk. Je ziet dat Twente punten laat liggen. Het is gewoon zonde dat je bepaalde wedstrijden hebt verloren, anders hadden we ook gewoon kampioen kunnen worden dit jaar", zegt Noordam. Ajax gaat op bezoek bij ADO en dat is geen makkelijke tegenstander, zo weet de middenveldster, die zelf een verleden heeft in Den Haag.

"Ik verwacht dat zij heel erg graag van ons willen winnen. Ook omdat zij ook het scenario weten, ze willen niet dat wij daar kampioen gaan worden. Wij zijn heel erg gemotiveerd. We hebben er heel veel zin in. ADO is altijd een leuke tegenstander", aldus de Noordam, die geloof houdt: "Als er een kleine kans is, moet je er altijd in geloven. Natuurlijk is het vertrouwen er. We hebben een heel goed seizoen gedraaid, dus het vertrouwen is er. Je hebt het niet in eigen hand, dat is zonde. Het kan nog. We moeten gewoon winnen, dan zien we waar het schip strandt."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
28/09
Utrecht W
14:00
Excelsior Rotterdam W
za
28/09
Feyenoord V
14:00
AZ W
za
28/09
SC Heerenveen V
16:30
ADO Den Haag V
zo
29/09
Ajax V
12:15
PEC Zwolle V
zo
29/09
PSV V
12:15
Telstar W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 ADO Den Haag V 0 0 0
2 Ajax V 0 0 0
3 AZ W 0 0 0
4 Excelsior Rotterdam W 0 0 0
5 FC Twente V 0 0 0
6 Feyenoord V 0 0 0
7 Fortuna Sittard W 0 0 0
Bekijk de hele stand