Nadia Coolen: "Een goed teken is dat we elkaar doelpunten gunnen"

Nadia Coolen in actie namens PSV
Nadia Coolen in actie namens PSV Foto: © Orange Pictures

PSV won zaterdag de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen in de Azerion Vrouwen Eredivisie. De Eindhovenaren zetten Telstar met 5-0 opzij.

Nadia Coolen begon als basisklant aan haar twaalfde seizoen in Eindhovense dienst. "We weten ook dat we conditioneel sterk zijn en de kans bestaat dat we er op een gegeven moment overheen lopen. We zijn daarin geduldig gebleven, de kansen kwamen wel", zei de 29-jarige rechtsback tegenover het Eindhovens Dagblad.

Ze gaat verder: "En een goed teken is dat we elkaar doelpunten gunnen. We speelden ook in de laatste fase nog breed zodat iemand anders de bal kon binnentikken", aldus Coolen, die blij is met nieuwe trainer Roeland ten Berge. "Roeland is rustig en kan het ook goed overbrengen. Het dringt steeds beter tot ons door. We moeten dingen aanleren, maar hebben daar nog de tijd voor. Het belangrijkste is dat we ons daar elke dag vol op focussen en er het werk voor verrichten."

Over de verwachtingen voor dit seizoen wil Coolen niet teveel zeggen. "We moeten stappen blijven maken en waar dat dan toe gaat leiden zien we wel. Eerst vrijdag op bezoek bij ADO Den Haag, dat is weer een sterkere tegenstander."

Lees meer:
0 reacties