Nadia Coolen blikt terug: "Natuurlijk stond ik op de radar bij PSV"

Nadia Coolen aan de bal namens PSV
Nadia Coolen aan de bal namens PSV Foto: © BSR Agency

Twaalf jaar geleden maakte Nadia Coolen de overstap van VVV-Venlo, dat stopte met het vrouwenvoetbal, naar PSV. Sindsdien was de 29-jarige verdedigster in dienst van PSV. Of ze nog weet hoe die transfer destijds ging?

"VVV haalde me op bij mijn toenmalige amateurclub Geleen. Helaas scheurde ik in de voorbereiding van mijn eerste seizoen in Venlo mijn kruisband volledig af, waardoor ik nooit in actie ben gekomen voor VVV", blikt Coolen terug in De PSV Supporter. "De club besloot na mijn eerste jaar de stekker uit het vrouwenelftal te trekken, waardoor ik transfervrij op zoek moest naar een nieuwe club."

"Natuurlijk stond ik als jeugdinternational op de radar bij PSV. Ik was dan ook superblij dat we er relatief snel uitkwamen en PSV besloot me op te pikken uit Venlo", weet de Limburgse nog. Als jeugdinternational heeft Coolen nooit haar debuut in het 'grote' Oranje mogen maken. Een smetje op haar carrière? Niet echt, zo zegt ze.

"Ik heb twee stageperiodes bij het grote Oranje afgewerkt en helaas is daar nooit een oproep uit voortgekomen. Natuurlijk is dit jammer, maar we hebben veel getalenteerde spelers, zeker op mijn positie. Het is jammer, maar een smetje? Nee, dat niet", aldus Coolen.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
28/09
Utrecht W
14:00
Excelsior Rotterdam W
za
28/09
Feyenoord V
14:00
AZ W
za
28/09
SC Heerenveen V
16:30
ADO Den Haag V
zo
29/09
Ajax V
12:15
PEC Zwolle V
zo
29/09
PSV V
12:15
Telstar W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 ADO Den Haag V 0 0 0
2 Ajax V 0 0 0
3 AZ W 0 0 0
4 Excelsior Rotterdam W 0 0 0
5 FC Twente V 0 0 0
6 Feyenoord V 0 0 0
7 Fortuna Sittard W 0 0 0
Bekijk de hele stand