NAC doet zaken met Excelsior en Feyenoord: "Was meteen verkocht"

Een bal met het logo van NAC Breda
Een bal met het logo van NAC Breda Foto: © Pro Shots

NAC Breda heeft zich versterkt met Suus de Blij, Indy Meerding en Eva Nguyen. De drie speelsters gaan met de Parel van het Zuiden de Eerste Divisie in.

De 17-jarige De Blij komt over van Excelsior. Daar speelde de middenveldster voor de beloftenploeg. "Ik ben een speelster die er altijd voor de volle 100% voor gaat. Ik hoop bij NAC door te groeien als speelster. Ik ben iemand die positief blijft en altijd voor het hoogst haalbare gaat. Ik kijk er naar uit om voor NAC te mogen spelen", is ze enthousiast op de clubwebsite.

Ook Meerding maakt de overstap van Excelsior naar NAC. De centrale verdedigster speelde eerder voor VV SEC, UVVA, de de Lincoln Memorial University en dus Excelsior. "Ik ben enorm trots om bij een mooie en warme club als NAC Breda te mogen spelen. Ik ben super goed ontvangen en kijk er erg naar uit om dit mooie shirt te mogen dragen", aldus Meerding.

Nguyen (18) verruilt net als De Blij en Meerding Rotterdam voor Breda, maar zij komt over van Feyenoord. Daar speelde de aanvalster voor Jong Feyenoord. Breda is voor Nguyen zeker niet onbekend: ze is geboren en getogen in de Brabantse stad en kwam eerder uit voor BSV Boeimeer, WDS'19 en RKVV JEKA. 

"Toen ik hoorde dat NAC een vrouwenelftal kreeg, was ik meteen verkocht. Ik ben geboren en getogen in Breda dus het is een eer om voor NAC te mogen spelen. Ik heb ontzettend veel zin in komend seizoen en ben trots dat ik het NAC-shirt mag dragen", is Nguyen trots.

Lees meer:
0 reacties