"Na vanavond is de status van de OranjeLeeuwinnen niet meer terecht"

Gert van 't Hof, Mandy van den Berg en Leonne Stentler
Gert van 't Hof, Mandy van den Berg en Leonne Stentler Foto: © Pro Shots

Italië won vrijdagavond met 2-0 van de OranjeLeeuwinnen en vierde die overwinning uitbundig met de aanwezige supporters. Misschien zegt dat wel iets over de status van Oranje, met het oog op de eerdere Europese prestaties. Maar is die status nog wel terecht?

"Na vanavond (vrijdag, red.) niet meer", is Mandy van den Berg duidelijk in de studio van de NOS. "Dat mag wel even meteen gezegd worden. Het was allesbehalve goed. Echt heel, heel matig Oranje", oordeelt de oud-international. Leonne Stentler is het daar 'helemaal' mee eens. "Ik heb echt niks gezien van de teams die we in de afgelopen jaren hebben gezien."

"Natuurlijk zijn er veel nieuwe namen, maar het functioneerde eigenlijk helemaal nergens op het veld. Het was pover", zegt Stentler. Van den Berg vult nog aan: "We hebben ons echt zitten opvreten. In de basis ging er zo verschrikkelijk veel verkeerd. Verkeerde keuzes, dat werd niet beter gedurende die tweede helft."

In de rustanalyse waren Van den Berg en Stentler ook al kritisch. "Er worden heel veel verkeerde keuzes gemaakt. Het is slordig, maar met name de keuzes, daar zit wel wat ruimte voor verbetering", zo zei eerstgenoemde onder meer.

Tom Egbers en Leonne Stentler
Oranje maakt geen indruk: "Zij speelt een dramatische wedstrijd" Lees ook
Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
28/09
Utrecht W
14:00
Excelsior Rotterdam W
za
28/09
Feyenoord V
14:00
AZ W
za
28/09
SC Heerenveen V
16:30
ADO Den Haag V
zo
29/09
Ajax V
12:15
PEC Zwolle V
zo
29/09
PSV V
12:15
Telstar W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 ADO Den Haag V 0 0 0
2 Ajax V 0 0 0
3 AZ W 0 0 0
4 Excelsior Rotterdam W 0 0 0
5 FC Twente V 0 0 0
6 Feyenoord V 0 0 0
7 Fortuna Sittard W 0 0 0
Bekijk de hele stand