Na elf jaar vertrekt 'Miss PSV': "Club kiest daar uiteindelijk voor"

Jeslynn Kuijpers valt in bij PSV tijdens de bekerfinale
Jeslynn Kuijpers valt in bij PSV tijdens de bekerfinale Foto: © Orange Pictures

Elf seizoenen lang speelde ze voor PSV, tot maar liefst 258 wedstrijden kwam ze. Nu neemt 'Miss PSV' Jeslynn Kuijpers afscheid van de club uit Eindhoven.

"Het stopt hier. Het besef is er nog niet helemaal. Ik ben nog niet echt emotioneel, ik ben ook geen persoon die heel snel emotioneel wordt, daar heeft het misschien ook mee te maken. Je zit hier al zolang, je denkt eigenlijk dat het niks anders meer wordt", sprak de 27-jarige Kuijpers na afloop van haar laatste wedstrijd tegenover deze site.

"Ik wist van tevoren al wel dat de kans heel groot zou zijn dat dit mijn laatste wedstrijd zijn. In de aanloop naar de wedstrijd vielen mijn emoties ook wel mee. Puur ook omdat ik het besef nog niet heb. Ik loop hier al zo lang rond, het voelt echt als thuis. Ik heb het idee dat het nog gewoon zo blijft, volgende week kom ik hier weer terug, bij wijze van. Zo voelt het nog gewoon. Als je de vakantie ingaat, dan is het denk ik wel anders. Dan ga je dat besef wel krijgen", verwacht de Tilburgse, die er vanaf het begin bij is bij PSV.

"Ik heb echt alles meegemaakt hier"

Kuijpers kijkt vol trots terug op alle mooie jaren in Eindhoven. "Ik ben zo trots dat ik zo lang voor een club als PSV heb mogen spelen. Ik heb schitterende wedstrijden beleefd, supporters, mensen binnen de club, ik ken zowat iedereen. Het is echt een familie. Ik heb echt alles meegemaakt hier. Dat is ook mooi, dat ik dat heb mee mogen maken, dat ik zie waar het nu staat. Ik hoop dat ze door gaan groeien."

"Dat maakt me zeker trots, dat ik dat vanaf het begin af aan heb mogen meemaken. Ik besef ook nog niet welk aandeel ik daar in heb gehad. Het zijn mooie woorden die gezegd worden, daar ben ik blij mee. Het besef komt nog wel", verwacht ze. Het hoogtepunt noemt ze het seizoen 2019/20. "We deden het heel goed, we zouden zo goed als zeker kampioen worden en toen kwam corona... Heel dat jaar, dat was een geweldig jaar, met een geweldig team, geweldige staf, alles klopte. Dat is iets wat je graag meemaakt en graag nog vaker wilt meemaken."

"Straks zal het wel raar zijn, dat ik geen PSV-speelster meer ben. Ik denk dat het aan de ene kant ook wel goed is, dat ik de volgende stap ga zetten. Dit voelt zo normaal, het is denk ik ook wel goed als mens om je te ontwikkelen. Daar horen deze keuzes soms bij", is Kuijpers nuchter.

"Als het aan mij lag, had ik zeker nog langer gebleven"

De club besloot de optie in het contract van Kuijpers niet te lichten, waardoor de Tilburgse deze zomer de deur uitloopt. "De club kiest daar uiteindelijk voor. Dat is hun goed recht. Als het aan mij lag, had ik zeker nog langer gebleven hier. Ik zag de boodschap al wel redelijk aankomen. Het was niet geheel pijnlijk. Hoe het het afgelopen halfjaar is gelopen, zag ik het wel aankomen. Dat neemt niet weg dat het niet per se een heel leuk halfjaar was."

"Er is veel gebeurd, dit halfjaar. Het is zoals het is. Ik neem alle mooie momenten mee die ik hier heb gehad bij PSV", aldus Kuijpers. Waar haar toekomst ligt? "Dat gaan we zien. Ik heb nog geen idee. Ik wil het liefst wel doorgaan met voetballen. Voor mij liggen alle opties open. Ook het buitenland, maar dan niet te ver weg, haha. Ik weet het nog niet, maar de insteek is dat ik doorga met voetballen."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax V 20 52 55
2 FC Twente V 20 75 54
3 Fortuna Sittard W 20 22 36
4 PSV V 20 13 35
5 ADO Den Haag V 20 21 32
6 PEC Zwolle V 20 -11 26
7 Feyenoord V 20 -6 24
Bekijk de hele stand