MVV presenteert eerste vrouwelijke directeur in clubgeschiedenis

MVV Maastricht
MVV Maastricht Foto: © Pro Shots

MVV Maastricht heeft de 37-jarige Laura van Leeuwen gepresenteerd als nieuwe algemeen directeur. Hiermee wordt Van Leeuwen de eerste vrouwelijke directeur in de clubgeschiedenis en tevens ook de enige vrouw in het betaalde voetbal die de leiding over een club heeft.

Van Leeuwen, die zelf voetbalde in Nederland en de Verenigde Staten, werkt al bijna zes jaar lang voor Ajax Amsterdam en bekleedt momenteel nog de functie van manager multi-club network. Voor haar aantreden bij Ajax was ze werkzaam bij de KNVB waar ze onder meer project-manager Bid EK 2017 was. Verder was ze in Zeist talentcoach en projectmanager.

"Wij zijn gelukkig dat MVV met Laura een directeur krijgt die in de voetbalwereld thuis is en op enthousiaste en originele wijze leiding zal gaan geven aan de club", reageert Hans Verwijlen, voorzitter van de RvC van MVV op de officiële website. "Wij zijn ervan overtuigd dat met haar, de positieve golf waarop MVV zich bevindt in de komende jaren zich verder zal ontwikkelen."

"MVV Maastricht is een prachtige club met een mooie historie", aldus Van Leeuwen zelf. "Een club met veel uitdagingen. De lijn naar boven is duidelijk ingezet, mijn taak om die door te trekken", klinkt de nieuwe directeur vastberaden.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax V 20 52 55
2 FC Twente V 20 75 54
3 Fortuna Sittard W 20 22 36
4 PSV V 20 13 35
5 ADO Den Haag V 20 21 32
6 PEC Zwolle V 20 -11 26
7 Feyenoord V 20 -6 24
Bekijk de hele stand