Mulder na Klassieker: "Dan kan het zijn dat je andere keuzes maakt"

Danny Mulder
Danny Mulder Foto: © Pro Shots

Feyenoord speelde afgelopen weekend de Klassieker tegen Ajax in De Kuip. In een goed gevuld stadion ging Feyenoord met 1-4 hard onderuit. Trainer Danny Mulder blikt met Feyenoord TV terug op de klassieker.

Waar de verwachtingen hooggespannen waren, kreeg Feyenoord al snel een harde klap. Binnen een kwartier stonden de Amsterdammers op een 0-3 voorsprong. "Wij hoopten een beetje dat de toeschouwers ons een extra boost zouden geven, maar ik had de indruk dat onze speelsters meer onder de indruk waren", laat Mulder weten.

"De tweede helft kwam er meer energie in en toen hebben we naar behoren gespeeld. Ik had de eerste helft vooral de indruk dat we de meeste spanning hadden van het feit dat er zoveel mensen zaten."

In de eerste helft lieten de Feyenoorders de Ajacieden makkelijk voetballen, zonder er vol op te zitten. Iets waar het elftal normaal bekend om staat. "Dat is ook die spanning, dan kan het zijn dat je andere keuzes maakt of dat je sneller moe bent."

Toch is Mulder trots op zijn selectie, die gesteund werden door zo'n 14.000 supporters. "Mede door het feit wat die meiden hebben gepresteerd dit seizoen is dit mogelijk gemaakt. Hadden wij stijf onderaan gestaan dan was deze wedstrijd hier niet gespeeld. Ik ben superblij dat we dit mochten doen", sluit hij af.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand