Moreira de Melo merkt op: "Ze neemt er verantwoordelijkheid voor"

Fatima Moreira de Melo
Fatima Moreira de Melo Foto: © Orange Pictures

Fatima Moreira de Melo is vol lof over Sarina Wiegman. De oud-hockeyster sprak onlangs met de bondscoach van Engeland over haar boek 'What It Takes'.

"Ze is echt heel gepassioneerd met haar vak bezig. Dag in, dag uit", merkt Moreira de Melo op in de uitzending van RTL Boulevard. "Haar manager vertelde me dat ze dagelijks aanvragen krijgen om praatjes te doen. Daar kun je goed geld mee verdienen als coach. Bij bedrijven, voor echt tienduizenden euro's per keer. Dat doet ze dus niet."

Twee keer per jaar doet Wiegman dat wel. "Ze doet het niet, omdat ze iedere zondag gewoon naar Engeland wil vliegen, ik wil wedstrijden van die meiden kijken. Dan heeft ze allemaal meetings met de FA, de voetbalbond in Engeland. Die komt woensdag dan weer naar huis en dan vindt ze het ook heel belangrijk om met haar gezin te zijn. Met haar man en de hond op het strand te lopen", vertelt de voormalig hockeyster.

"Dat is ook haar manier van ontspannen. Ze is heel serieus, maar ze wil ook dat het ergens over gaat. Het gaat in haar boek over gelijke kansen voor meiden. Zij moest haar haar afknippen als jong meisje, omdat ze anders niet mocht meevoetballen. Dat heeft impact op haar gemaakt. Zij, maar ook de Lionesses en de OranjeLeeuwinnen, die strijden daar voor. Dit is iets wat in de hele maatschappij leeft. Maar zij neemt er ook echt verantwoordelijkheid voor, ze voelt dat echt."

Wiegman bereidt zich tot in de puntjes voor op wedstrijden, zo maakt Moreira de Melo op uit het boek. "Op ieder scenario. Ze neemt alles door en ik zou haar ook volgen als zij mijn coach was. Het is een mooi mens en een echte liefhebber van het voetbal. Niet iemand die voor het geld gaat, maar echt gewoon voor die sport en voor die meiden waarmee ze werkt en haar staf."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
3/03
FC Twente V
12:15
Ajax V
zo
3/03
AZ W
14:30
Utrecht W
zo
3/03
Telstar W
16:45
SC Heerenveen V
za
9/03
ADO Den Haag V
14:00
Telstar W
za
9/03
Fortuna Sittard W
16:30
AZ W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 15 35 45
2 Ajax V 15 31 36
3 PSV V 15 21 30
4 Fortuna Sittard W 15 16 27
5 ADO Den Haag V 15 6 22
6 PEC Zwolle V 15 0 21
7 Utrecht W 15 -11 21
Bekijk de hele stand