Moreira de Melo doet voorspelling: "Gaat niet nog heel lang door"

Fatima Moreira de Melo
Fatima Moreira de Melo Foto: © Orange Pictures

Fatima Moreira de Melo snapt het helemaal dat Lieke Martens het rustiger aan gaat doen. De 31-jarige aanvalster speelde deze week haar laatste wedstrijd voor de OranjeLeeuwinnen.

Voormalig tophockeyster Moreira de Melo kreeg het idee dat het leven als topsporter Martens wel zwaar viel. "Net als zij speelde ik vanaf mijn vijftiende in het eerste en kwam ik op mijn negentiende in Oranje. Ik was er op 30-jarige leeftijd wel klaar mee", vertelt ze aan De Telegraaf. "Vijftien jaar lang lag de volledige focus op topsport. Ik kon niet meer tegen de programma’s die mijn hele leven bepaalden, nagenoeg het hele jaar door."

De twee zijn allebei model voor sieradenmerk Zinzi. "Sinds ik haar daar ontmoette, had ik het idee dat het leven als topsporter, zo ver weg van familie en haar vriend Benjamin, haar best wel zwaar viel. Je hebt als professioneel voetballer nauwelijks vrij, veel minder dan in het hockey. Je wordt door die grote clubs geclaimd. Je kan niet zeggen: vandaag werk ik een dagje vanuit huis", weet Moreira de Melo.

Volgens haar ging Martens 'maar door en door'. "Een stervoetbalster als zij verdient tegenwoordig best wel veel geld. Dat is ook nog eens een ding en daarin moet ze ook een keuze maken. Ze heeft aanbiedingen gehad om naar andere clubs te gaan, maar blijft nog een jaar bij Paris spelen. En dit weet ik echt niet, maar ik denk niet dat ze nog heel lang gaat doorvoetballen", voorspelt de voormalig topsporter.

Lees meer:
0 reacties