Moorrees: "Reijners zei dat de groep dat nog écht nodig had"

Myrthe Moorrees (midden) in actie namens Fortuna Sittard
Myrthe Moorrees (midden) in actie namens Fortuna Sittard Foto: © BSR Agency

Myrthe Moorrees is terug in de Azerion Vrouwen Eredivisie. De verdedigster werd al meerdere keren door Fortuna Sittard gepolst en deze zomer kwam het van een overstap.

Nog voor de start van Fortuna in de Eredivisie hadden beide partijen contact. "Op dat moment voelde ik me nog niet klaar om te vertrekken uit Duitsland. Ook speelde een rol dat in Sittard alles nog moest beginnen. Durf ik zo’n avontuur wel aan?", blikt Moorrees terug in gesprek met De Limburger. En dus bleef ze bij 1. FC Köln.

In de winter was er opnieuw contact. "Toen keek ik er anders naar. Bij Köln vochten we tegen degradatie. De club benadrukte in gesprekken: ‘Realiseer je wat het betekent als we het niet redden. Zet een tandje bij.’ Soms moest ik teleurgestelde fans te woord staan. Dat zorgde voor druk en ik vond dat - zeker omdat ik dat eerder bij SC Sand ook al een jaar had ervaren - mentaal pittig."

"Ik wilde voor mezelf graag de ambities hoger leggen en het verhaal waarmee Fortuna aanklopte, paste daar prima bij. Ik was er klaar voor om terug naar Nederland te gaan. En ook al woon ik nu op dezelfde reisafstand van mijn vriend als in Duitsland, het voelt tóch anders, fijner nu ik in Sittard zit. Lekker thuis", aldus Moorrees, die met haar ervaring veel kan toevoegen aan de Limburgse ploeg.

"Hij (coach Roger Reijners, red.) heeft me gezegd dat de groep dat nog écht nodig had", geeft de verdedigster aan. "Samen met Tessa Wullaert ben ik de oudste. Ze noemen ons de mama’s, veel andere meiden zijn een stuk jonger. Tessa en ik hebben een goede klik en aardig wat raakvlakken. Ook zij heeft in Duitsland gespeeld."

"De coachende rol binnen het team zie ik wel zitten. Ik ben altijd heel open naar iedereen en voel het, denk ik, ook wel goed aan, als er bij iemand iets speelt", besluit Moorrees. Vrijdagavond komt ze met Fortuna Sittard in actie tegen PEC Zwolle.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
2/03
PSV V
14:00
Fortuna Sittard W
za
2/03
Feyenoord V
16:30
Excelsior Rotterdam W
za
2/03
PEC Zwolle V
16:30
ADO Den Haag V
zo
3/03
FC Twente V
12:15
Ajax V
zo
3/03
AZ W
14:30
Utrecht W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 15 35 45
2 Ajax V 15 31 36
3 PSV V 15 21 30
4 Fortuna Sittard W 15 16 27
5 ADO Den Haag V 15 6 22
6 PEC Zwolle V 15 0 21
7 Utrecht W 15 -11 21
Bekijk de hele stand