Moorrees baalt na weer een verloren finale: "Het is anders gelopen"

Myrthe Moorrees (Fortuna Sittard) in de bekerfinale
Myrthe Moorrees (Fortuna Sittard) in de bekerfinale Foto: © BSR Agency

Vier keer een bekerfinale gespeeld, vier keer verloren. Het is een trackrecord waar Myrthe Moorrees logischerwijs ontzettend van baalt. Maar na de laatste, die ze met Fortuna Sittard speelde, is er ook trots. Al heeft het nog wel even tijd nodig voor dat gevoel naar boven kan komen. 

"Mijn trackrecord in bekerfinales is niet goed... Vier keer een finale gespeeld, vier keer verliezen. Dat is niet goed, zo simpel is het. We wilden het mooi afsluiten, zo ga je de wedstrijd in. Ik had er ook vertrouwen in, moet ik eerlijk zeggen. Maar het is anders gelopen dan gehoopt en verwacht", baalt de verdedigster na het laatste fluitsignaal.

Moorrees ging wel met vertrouwen de finale in. "Na de Eredivisie Cup konden we wel snel de knop omzetten, want 3-0 was een grote uitslag, maar zo was het wedstrijdbeeld niet. We hadden wel fases waarin we voetballend goed waren. Dat neem je mee. En vooral ook de fases daarvoor, 7-1 tegen Zwolle, 2-0 tegen Twente. Dat zijn allemaal momenten die je mee moet nemen naar zo'n finale."

De ervaren verdedigster had wel gezonde spanning in Tilburg. "Dat lijkt me logisch. Voor mij was het de vierde keer, voor de andere meiden was het veelal de eerste keer. Daar zaten wel verschillen in. Of Tessa (Wullaert, red.) en ik de ploeg op sleeptouw hebben genomen? Ik denk dat dat het gehele seizoen vanzelf is gegaan. Natuurlijk zeg je voor zo'n finale nog wel bepaalde dingen tegen meiden, dat ze ervan moeten genieten, dat ze net moeten doen alsof er niemand op de tribune zit. Zulke kleine dingen, die geef je de meiden wel mee. Sommige meiden vragen er ook niet naar, dat is ook hun goed recht."

Na afloop vond de Limburgse het lastig om toch te kunnen genieten van de prestatie van haar club. "Ik denk dat er misschien over een paar dagen de trots wel komt, als je naar deze Fortuna-periode kijkt. Het is heel knap wat we hebben gepresteerd. De trots zal ongetwijfeld naar boven komen", verwacht Moorrees. Zij is momenteel de enige speelster die voor komend seizoen onder contract staat in Sittard.

Het is iets waar Moorrees nog 'totaal niet' mee bezig is geweest. "In de groep heeft het ook niet zo gespeeld. Ieder gaat z'n weg, blijft wel, blijft niet. Daar heb je weinig invloed op, op wat anderen doen. Het is nu vakantie, dan gaan we zien hoe en wat. Ik sta hier nog onder contract. Ik wil voor het hoogst haalbare gaan, met die ambitie ben ik ook naar Fortuna gekomen. Zo sta ik er ook nog steeds in. We gaan zien wat dat gaat brengen richting de toekomst", zo klinkt het.

Lees meer:
0 reacties