Mooie woorden voor 'gouden' Van Es: "We zijn haar eeuwig dankbaar"

Kika van Es in actie namens PSV
Kika van Es in actie namens PSV Foto: © Orange Pictures

Kika van Es heeft haar laatste wedstrijd voor PSV gespeeld. De ervaren verdedigster, die een punt achter haar carrière zet, was maandagavond captain in de Eredivisie Cup-wedstrijd tegen Ajax. Trainer Rick de Rooij is vol lof over Van Es.

"Kika is voor mij persoonlijk ook goud", zegt de oefenmeester. "Ook met Kika heb ik in het verleden gewerkt. Ik wilde heel graag, en zeker na de ervaring van vorig seizoen, een leider in het team erbij hebben. Ik ben echt blij dat we Kika binnen hebben kunnen halen, want die heeft zoveel voor het voetbal betekend. Maar dit jaar ook zoveel voor PSV. Dat is echt goud. Ze is superbelangrijk geweest. De club en ik persoonlijk zijn haar eeuwig dankbaar", geeft De Rooij aan.

De trainer van PSV is dan ook blij dat hij Van Es, maar bijvoorbeeld ook de vertrekkende Jeslynn Kuijpers en Caroline Rask, minuten kon geven in de wedstrijd tegen Ajax. "Als trainer hoop je dat dat soort dingen kunnen gebeuren. Dat vind ik fantastisch. Ik vind het ook fantastisch dat ik vandaag (maandag, red.) Caroline Rask heb kunnen laten invallen. Die meid heeft twee jaar lang gesukkeld met allerlei blessures en dat is een gouden meid. Ze is zo goed voor de groep, die cijfert zichzelf zo vaak weg. Ik ben zo blij dat ik dit nog kon doen voor haar. En ook voor Jeslynn. Dat je ze toch nog dit kunt geven. En voor Kika ook, geweldig dat ze dit nog heeft mogen doen", aldus De Rooij.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax V 20 52 55
2 FC Twente V 20 75 54
3 Fortuna Sittard W 20 22 36
4 PSV V 20 13 35
5 ADO Den Haag V 20 21 32
6 PEC Zwolle V 20 -11 26
7 Feyenoord V 20 -6 24
Bekijk de hele stand