Molenaar enthousiast over SC Heerenveen-klus: "Heel mooi iets"

Marleen Molenaar
Marleen Molenaar Foto: © Orange Pictures

Marleen Molenaar zal een belangrijke rol spelen bij de integratie van SC Heerenveen Vrouwen in de BVO SC Heerenveen. De voormalig manager vrouwenvoetbal van AZ en Ajax zal de transitie gaan begeleiden.

"Dat is waar ik me nu al een tijdje mee bezig hou. Heerenveen is vanaf de start van de Eredivisie Vrouwen erbij betrokken geweest. Ze hebben vanaf dag een hun nek uitgestoken om vrouwenvoetbal ook in Noord-Nederland een plek te geven", vertelt Molenaar bij ALLsportsradio. "Gedurende de tijd is het overgegaan in een stichting en nu is de tijd weer aangebroken dat het weer onderdeel gaat maken van de SC."

"Ik denk dat dat een heel mooi iets is. Het is de verdienste van de mensen van de stichting, die dat al die jaren hebben gedraaid. Dat het op zo'n niveau staat, dat ook de SC het wil overnemen. Nu moet er gekeken worden hoe we dat per stap op een zo goed mogelijke manier kunnen doen", gaat Molenaar verder.

"Het is ook niet dat het om een team gaat, er is ook nog een beloftenteam en een academy met drie groepen. Er is best wel wat neer te zetten met alles eromheen", weet ze. "Het is mooi om in gelijke kansen te kunnen denken, voor jongens en meisjes. Dat SC Heerenveen dat platform weer kan bieden voor Noord-Nederland en de talentontwikkeling kan optimaliseren. En vanuit de opleiding stappen gaat maken om weer mee te draaien in het linkerrijtje", klinkt het ambitieus.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax V 20 52 55
2 FC Twente V 20 75 54
3 Fortuna Sittard W 20 22 36
4 PSV V 20 13 35
5 ADO Den Haag V 20 21 32
6 PEC Zwolle V 20 -11 26
7 Feyenoord V 20 -6 24
Bekijk de hele stand