Moeder Leuchter emotioneel na mijlpaal: "Bijna niet te beschrijven"

Romée Leuchter (Ajax) scoort tegen Jong Ajax
Romée Leuchter (Ajax) scoort tegen Jong Ajax Foto: © Pro Shots

Romée Leuchter kroonde zich deze maand tot topscorer aller tijden van Ajax. Niet alleen een bijzonder moment voor de spits zelf, maar zeker ook voor haar familie. Op de clubwebsite blikt haar moeder, Dyanne, terug op de overstap van PSV naar Ajax.

Dat gebeurde in 2021. "Romée is graag thuis, dus het was voor haar niet gemakkelijk. Maar ze is heel nuchter en realistisch. Ze heeft destijds goede gesprekken gevoerd en alles afgewogen. Uiteindelijk heeft ze voor Ajax gekozen, omdat het voor haar ontwikkeling een goede stap was. Het voetbal past perfect bij haar", vertelt Dyanne.

Inmiddels staat de teller op 81 doelpunten. Dat zorgt voor emotie bij de moeder van de Limburgse aanvalster. "Ik kijk met zoveel trots naar deze prestatie, het is bijna niet te beschrijven", zegt ze met een trilling in haar stem. "We hebben zoveel mooie momenten meegemaakt. Van het winnen van de KNVB Beker, tot het kampioenschap en het succes in de UEFA Women’s Champions League. Dat is geweldig."

Dyanne vervolgt: "Dit is onderdeel van haar route om zich te ontwikkelen tot een fantastische voetballer. Als ik haar op het veld zie staan, maakt dat me zo trots. Ze doet het gewoon fantastisch en ze heeft zich super goed ontwikkeld. Het is prachtig dat ze nu de droom leeft die ze als klein meisje had."

'Mama Leuchter' sluit af met een prachtige boodschap: "We zijn heel open en eerlijk. Ik heb vroeger altijd tegen haar gezegd 'accepteer wat je niet kan veranderen en verander wat je niet kunt accepteren'. Dat zie ik nu ook terug in hoe ze omgaat met moeilijke situaties. Blijf gewoon lekker jezelf. Je bent niet alleen een fantastische voetballer, maar ook een fantastisch mens."

Lees meer:
0 reacties