"Misschien was ik wel zenuwachtig geworden als Miedema er was"

Samantha van Diemen tijdens haar debuut voor de OranjeLeeuwinnen
Samantha van Diemen tijdens haar debuut voor de OranjeLeeuwinnen Foto: © Orange Pictures

Samantha van Diemen maakte maandag, als eerste speelster van Feyenoord ooit, haar debuut voor de OranjeLeeuwinnen. De verdedigster begon in de basis tegen Japan.

Van Diemen behoorde tot de selectie van de Jong OranjeLeeuwinnen, maar kreeg zaterdagochtend te horen dat ze aan mocht sluiten bij het 'grote' Oranje. "Ik was in Zeist op mijn kamer aan het rusten toen ik bij de teammanager moest komen. Die zei dat ik doorschoof naar Oranje, omdat ze dachten dat ik daar wel het hoofd boven water zou kunnen houden."

"De volgende dag heb ik mijn koffer gepakt en na twee minuten lopen was ik bij de OranjeLeeuwinnen, want we verbleven op hetzelfde terrein", vertelt ze in gesprek met het Algemeen Dagblad. Aanpassen hoefde Van Diemen zich nauwelijks, omdat ze al veel speelsters kende.

"Het was dus niet zo dat ik mijn ogen uitkeek. Trouwens, ik word van nature niet zo snel zenuwachtig. Nee, ook niet vlak voor mijn debuut", vervolgt de verdedigster. "Komt misschien omdat er heel veel nieuwe meiden in het team stonden. Misschien was ik als Vivianne Miedema en Lieke Martens erbij waren geweest, wel zenuwachtig geworden", geeft Van Diemen toe.

Uiteindelijk begon de speelster van Feyenoord in de basis tegen Japan. 'Enorm wennen', zegt ze. "Ook al omdat we nog nooit in deze samenstelling met elkaar gespeeld hadden", aldus Van Diemen, die kritisch blijft: "Over het algemeen weet ik dat ik een hoger niveau kan halen dan dat ik heb laten zien."

Lees meer:
0 reacties