'Miss Ajax' Van der Most speculeert over toekomst: "Wie weet"

Liza van der Most
Liza van der Most Foto: © Orange Pictures

Ajax sloot vrijdagavond het jubileumseizoen in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen af. Liza van der Most is er vanaf begin af aan bij en is inmiddels uitgegroeid tot 'Miss Ajax'.

De 28-jarige verdedigster kreeg in 2012 een telefoontje van Marleen Molenaar, toenmalig manager vrouwenvoetbal bij Ajax. Eigenlijk zou Van der Most naar ADO Den Haag overstappen, maar de residentieclub met Sarina Wiegman aan het roer werd toch teleurgesteld.

"Volgens mij had ze er geen problemen mee. Iedereen begreep: als Ajax komt, dan ga je", blikt Van der Most terug in gesprek met het Parool. Inmiddels staat de teller op 209 wedstrijden voor de Amsterdamse club.

Dat is een record binnen de vrouwentak van Ajax en iets wat haar de bijnaam 'Miss Ajax' opleverde. "Een tijdlang was de gedachte dat je naar het buitenland moest om beter te worden."

Van der Most vervolgt: "Ik wist dat als ik die stap zou zetten, het een club moest zijn die, in elk geval qua voetbal, op hetzelfde niveau als Ajax moest zitten, of hoger, en dat was nooit het geval."

"Dan geeft het veel rust om op een gegeven moment te zeggen: dit voelt ook gewoon heel goed. En dan is zo’n bijnaam heel mooi", geeft ze toe. "Toen ik vorig jaar voor twee jaar bijtekende grapten teamgenoten dat ik nooit meer zou weggaan."

Van der Most besluit: "Wie weet blijf ik hier inderdaad wel mijn hele carrière. Dat zou heel mooi zijn."

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand