Miljoenenschikking Amerikaanse vrouwen: "Wist dat we zouden winnen"

Megan Rapinoe
Megan Rapinoe Foto: © Pro Shots

De Amerikaanse bond en de nationale vrouwenploeg hebben een overeenstemming bereikt. Met een schikking van 21 miljoen euro is een einde gekomen aan de juridische strijd voor gelijke betaling.

In 2019 dienden 28 Amerikaanse internationals een claim in tegen de Amerikaanse bond. De speelsters wilden geld zien ter compensatie voor de ongelijke behandeling in vergelijking met de mannelijke voetballers.

Hoewel er meer geld werd geëist, wordt de schikking gezien als een overwinning voor de vrouwen. "Ik wist dat we het zouden winnen. Dit is een overwinning voor ons allemaal', wordt Megan Rapinoe geciteerd door Voetbal International. "Dit is een overwinning voor de spelers van de volgende generatie, voor de vrouwen over de hele wereld."

Ook Parlow Cone, voorzitter van de Amerikaanse bond, is opgelucht. "Ik heb al vaak gezegd dat het aankaarten van dit probleem een topprioriteit voor ons was. Dit is een overwinning voor het voetbal, voor vrouwelijke teams en voor vrouwen in het algemeen."

"Het samenbrengen van de speelsters heeft het laatste duwtje gegeven", vervolgt Cone. "Gewoon duidelijke communicatie tussen mij en de speelsters, die ons konden vertellen waar precies de pijnpunten lagen. Nu is het tijd om dit achter ons te laten, en om vooruit te denken."

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand