'Miljoeneninvestering om complex FC Twente te realiseren in 2025'

Sportcampus Diekman
Sportcampus Diekman Foto: © Pro Shots

FC Twente gaat met het trainingscomplex op vrij korte termijn waarschijnlijk terugkeren in Enschede. Gemeente Enschede wil zich hier sterk voor maken en met een investering van iets meer dan 10 miljoen euro hoopt het college de club weer naar Het Diekman te halen. De gemeenteraad dient nog wel akkoord te gaan, zo meldt 1Twente.

Het trainingscomplex van FC Twente is nu nog gevestigd naast het Hengelose FBK-stadion, maar het contract aldaar loopt af. FC Twente heeft zelf ook een partij gevonden om mee te investeren: Reggeborgh. Het is de bedoeling dat zowel de mannen als vrouwen gebruik gaan maken van de te realiseren faciliteiten. Er komen dan vijf speelvelden - waarvan één wedstrijdveld voor FC Twente Vrouwen - en een half veld voor keeperstrainingen. De jeugdelftallen blijven overigens wel trainen en spelen in Hengelo.

De verwachting is dat de gemeente zo'n 9 miljoen euro gaat investeren voor het complex en 1,2 miljoen voor het bouwrijp maken en herinrichten van het gebied. De investering dient terug te worden verdient door verkoop van de gronden onder de gebouwen. Het is de bedoeling om in 2025 van start te gaan in Enschede.

Lees meer:
0 reacties