Milicia Keijzer blinkt uit: "Ik ervaarde best veel druk als back"

Milicia Keijzer bij Ajax
Milicia Keijzer bij Ajax Foto: © Pro Shots

Milicia Keijzer is er met Ajax in geslaagd zich te plaatsen voor de kwartfinales van de UEFA Women's Champions League. De vleugelverdedigster stond met kippenvel op haar armen na het laatste fluitsignaal in de Johan Cruijff ArenA.

"Dit is zo vet! Dat er zoveel mensen hier zijn voor ons... Je hoorde in de eerste helft de hele tijd: Ajax! Ajax! Het was echt prachtig", zegt de jonge Keijzer voor de camera's van het clubkanaal. De vleugelverdedigster maakte het de aanvalsters van AS Roma knap lastig met felle, goed getimede, tackles.

"We waren erop voorbereid op dat AS Roma eroverheen wilde komen. Ik ervaarde best veel druk als back. We moesten een bepaald ritme zoeken zelf. In de eerste helft zochten we te snel de bal vooruit, maar in de tweede helft ging het een stuk beter", geeft Keijzer aan.

Ze is tijdens het duel niet bezig geweest met de wedstrijd tussen Bayern München en Paris Saint-Germain. "We hadden afgesproken de focus op onze wedstrijd wilden houden. Als het dan rond de tachtigste minuut nog belangrijk was wat er op de andere velden zou gebeuren, zouden we dat wel meekrijgen. We hoorden wel dat het 1-1 was en 2-1 voor Bayern. Uiteindelijk was het allemaal niet nodig."

Door de zege laat Ajax Bayern en AS Roma achter zich in de poule. "Van tevoren hadden we allemaal dromen, maar die zijn er ook om waar te maken. Onze kracht is dat we als team goed staan", aldus Keijzer.

Lees meer:
0 reacties