Miedema zet zich in: "Sluit aan bij wat ik belangrijk vind"

Vivianne Miedema bij Arsenal
Vivianne Miedema bij Arsenal Foto: © BSR Agency

Vivianne Miedema zet zich in voor voor het initiatief 'Feed The Game' van Thuisbezorgd. Dit initiatief wil de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal steunen.

"Het sluit natuurlijk heel goed aan bij wat ik belangrijk vind", reageert de spits van Arsenal op de vraag waarom ze zich inzet voor dit initiatief. "Onze generatie speelsters moet de verantwoordelijkheid nemen om het vrouwenvoetbal en het gehele jeugdvoetbal in betere handen achter te laten. Dit sluit daar goed bij aan. Nu Covid zijn er steeds minder meisjes en ook jongetjes gaan voetballen of ze stoppen er snel weer mee. Dit initiatief sluit erbij aan dat je toch iedereen zo lang mogelijk wil laten blijven voetballen."

"Toen het initiatief bij mij werd neergelegd was ik direct enthousiast", gaat Miedema verder bij FC Afkicken. "Ik denk er altijd heel erg bij na wat voor invloed iets heeft. Natuurlijk met het oog op de Champions League finale in Eindhoven hoopte ik dat ik daar zelf zou staan met Arsenal. Uiteindelijk hebben we dat helaas net niet gehaald."

"Er zijn nu 15 teams die een vergoeding krijgen vanuit het initiatief. Dat is natuurlijk een flinke opsteker voor zowel het team als de club om hier onderdeel van te mogen uitmaken. Dat is gewoon keihard nodig op dit moment", besluit Miedema.

Lees meer:
0 reacties