Miedema: "Werd verschillend naar Parsons gekeken binnen de selectie"

Vivianne Miedema baalt van de uitschakeling
Vivianne Miedema baalt van de uitschakeling Foto: © Orange Pictures

De OranjeLeeuwinnen beleefden in Engeland een teleurstellend EK. Na het toernooi werd bondscoach Mark Parsons ontslagen.

Vivianne Miedema heeft in haar vakantie nog contact met hem gehad, zo vertelt ze in haar column voor het Algemeen Dagblad. "Voetbal is keihard en het is echt zonde dat het zo gelopen is."

Ze gaat verder: "Ik vind het wel heel makkelijk om te zeggen: het is niet gelukt, dus hup: de coach moet eruit. Op dat vlak mogen we best naar onszelf kijken. Wij als speelsters hadden zelf ook meer moeten geven."

Volgens Miedema kende Parsons een ongelukkige start. "Het was natuurlijk sowieso een zware taak om Sarina Wiegman op te volgen. Een coach met wie we de grootste successen hebben geboekt."

"Er werd verschillend naar hem gekeken binnen de selectie", is de spits open. "Ik kan zeggen dat ik hem respecteer en dat ik denk dat hij bij een volgende klus succesvol kan zijn."

Voor Miedema zelf verliep het toernooi ook teleurstellend. Ze kampte met een coronabesmetting. "Daarom kijk ik er ook erg naar uit om voor Oranje weer zo’n belangrijke wedstrijd als tegen IJsland te spelen."

"Ik voel ook heel erg de verantwoordelijkheid mijn rol als leider binnen de selectie op me te nemen", besluit de topscorer.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Kijk jij ook alweer uit naar het voetbalweekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in en krijg maar liefst vijf GRATIS (!) weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/09
ADO Den Haag V
14:00
PEC Zwolle V
zo
1/10
FC Twente V
12:15
Feyenoord V
zo
1/10
Utrecht W
12:15
SC Heerenveen V
zo
1/10
Fortuna Sittard W
12:15
Excelsior Rotterdam W
zo
1/10
PSV V
12:15
AZ W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Fortuna Sittard W 2 4 6
2 Utrecht W 2 3 6
3 PSV V 2 5 4
4 AZ W 2 1 4
5 FC Twente V 1 7 3
6 Ajax V 1 2 3
7 ADO Den Haag V 1 0 1
Bekijk de hele stand