Miedema weer onder het mes: "Natuurlijk komt dit weer hard aan"

Teleurstelling bij Vivianne Miedema
Teleurstelling bij Vivianne Miedema Foto: © BSR Agency

Vivianne Miedema moet opnieuw geopereerd worden aan haar knie. Komende maandag zal de spits onder het mes gaan, zo geeft ze aan in haar column voor het Algemeen Dagblad.

"Maandag lig ik weer op de operatietafel om aan mijn knie geholpen te worden. Met de revalidatie ben ik meerdere weken zoet", schrijft Miedema. "Dat is natuurlijk niets in vergelijking met mijn eerdere zware knieblessure die me bijna een jaar aan de kant hield. Maar natuurlijk komt dit weer hard aan", baalt de Arsenal-speelster.

Ze gaat verder: "Ik was net op de terugweg en voelde me mentaal en fysiek steeds sterker worden. Straks ben ik weer veroordeeld tot de gym. Het is moeilijk en frustrerend. Wanneer stopt dit voor mij? Maar na mijn vorige blessure ben ik wel wat gewend."

De blessure is een 'soort nasleep' van haar kruisbandblessure, zo weet Miedema. "Toen ik zwaar geblesseerd raakte aan mijn kruisband, scheurde ook de meniscus. Tijdens de eerdere operatie is het gehecht, maar nu heb ik er toch weer last van. Ik wist dus al dat deze operatie eraan zat te komen. We hebben ervoor gekozen om toch aan te sluiten bij Oranje om te kijken of ik nog een bijdrage kon leveren. In overleg met alle medische specialisten natuurlijk."

"Ik kon de schade ook niet groter maken. Wat rest is dus wéér een revalidatie waarin ik heel goed naar mijn lichaam ga luisteren. In een gunstig geval kan ik aan het einde van het seizoen hopelijk nog wedstrijden spelen voor Arsenal en maken we nog kans op de titel", hoopt Miedema.

Lees meer:
0 reacties