Miedema: "We moeten allemaal onze verantwoordelijkheid nemen"

Vivianne Miedema baalt van de uitschakeling
Vivianne Miedema baalt van de uitschakeling Foto: © Orange Pictures

De OranjeLeeuwinnen spelen vrijdagavond een oefenwedstrijd tegen Schotland. Het is de opmaat naar de beslissende wedstrijd tegen IJsland, waarin rechtstreekse plaatsing voor het WK van 2023 op het spel staat.

De Leeuwinnen willen daarmee het teleurstellende EK van afgelopen zomer achter zich laten. Na het toernooi moest Mark Parsons zijn biezen pakken. Vivianne Miedema heeft tijdens de evaluatie van het toernooi haar zegje gedaan.

"Ik ben heel duidelijk geweest. Zoals ik vaker heb gezegd: het ligt nooit alleen aan de coach", zegt ze in De Telegraaf. "We gingen met een groep van 40 á 45 mensen naar Engeland. Dan kun je niet één schuldige aanwijzen."

Volgens de spits is er ook niet 'slechts één ding' verkeerd gegaan. "We moeten allemaal onze verantwoordelijkheid nemen", is Miedema hard.

"Alles wat er gebeurde, ook met blessures, het was gewoon niet ideaal. Dat is super balen en dan kan het voetbal soms keihard zijn voor bepaalde mensen", doelt de aanvalster op het ontslag van Parsons.

Over het duel met IJsland is Miedema duidelijk: "Volgens mij hebben we een team dat IJsland kan verslaan. We zijn op dit moment niet van het niveau van Engeland, Duitsland of Frankrijk, maar we moeten dinsdag gewoon de punten pakken."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax V 20 52 55
2 FC Twente V 20 75 54
3 Fortuna Sittard W 20 22 36
4 PSV V 20 13 35
5 ADO Den Haag V 20 21 32
6 PEC Zwolle V 20 -11 26
7 Feyenoord V 20 -6 24
Bekijk de hele stand