Miedema vol vertrouwen: "Ik weet zeker dat ze er klaar voor zijn"

Vivianne Miedema bij Arsenal
Vivianne Miedema bij Arsenal Foto: © Pro Shots

Arsenal gaat vrijdagavond op bezoek bij Chelsea, een cruciaal duel in de strijd om het kampioenschap. Vivianne Miedema vertelt dat de Gunners nog altijd kunnen meedoen om de titel.

Het is ongekend spannend boven in de Premier League. Arsenal staat op de derde plaats met 34 punten, daarboven staat Manchester City met 37 punten. Koploper Chelsea heeft eveneens een puntenaantal van 37 punten, maar het doelsaldo is beter. In ieder geval zal Vivianne Miedema niet in actie komen in deze Londense derby, want zij kampt met een blessure.

Miedema geeft in gesprek met de BBC's Women's Football Weekly podcast aan dat er nog alles is om voor te spelen. “De meisjes hebben er vertrouwen in, en daar hebben ze gelijk in. We weten het allemaal en we realiseren ons allemaal hoe belangrijk die wedstrijd vrijdag is. Ik zou erg teleurgesteld zijn als ze er niet klaar voor zijn, maar ik ben er zeker van dat ze dat wel zullen zijn.”

De aanvaller geeft aan dat het voor Arsenal een echte zespuntenwedstrijd is. “Als we verliezen, staan ​​we zes punten achter, wat extreem zwaar zal zijn en waarschijnlijk niet haalbaar. Als we Chelsea verslaan, spelen we nog steeds tegen Manchester City. Alles is om voor te spelen."

Lees meer:
0 reacties