Miedema voelt zich 'beter dan ooit': "Tegen Italië er staan"

Vivianne Miedema juicht na haar laatste goal voor Arsenal
Vivianne Miedema juicht na haar laatste goal voor Arsenal Foto: © BSR Agency

Vivianne Miedema bleef het afgelopen anderhalf jaar kwakkelen met haar knie, nadat ze in december 2022 haar kruisband scheurde. De 27-jarige spits stond woensdag weer op het veld met Oranje en daar is ze maar wat blij mee.

"Ik ben heel blij met de reset die ik gehad heb. De eerste vijf jaar bij Arsenal waren heel mooi, de laatste twee heel moeilijk", is Miedema eerlijk over haar zeven jaar bij de Gunners. "Eerst die kruisband, toen ook de kruisband van Beth, haar moeder overleed nog en daarna ben ik qua fitheid door blijven kwakkelen en heb ik in maart nog een operatie aan mijn meniscus gehad", vertelt ze aan het Algemeen Dagblad.

Die ingreep was volgens de spits nodig. "Want ik ben 27 en wil nog een tijdje voetballen. Daarom heb ik gezegd: we gaan het nú aanpakken zodat ik aan het eind van het seizoen weer fit ben. Hopelijk ben ik nu even klaar met die scans, elke keer weer naar dat plafond kijken..."

Miedema hoopt dat ze van waarde kan zijn voor de OranjeLeeuwinnen in de komende EK-kwalificatiewedstrijden tegen Italië en Noorwegen. "Ik kan niet beloven dat ik allebei de wedstrijden kan spelen en dat alles precies zo gaat zoals ik zou willen, maar – ik zal het even afkloppen - ik voel me beter dan ooit na mijn operaties. Het doel is om er tegen Italië te staan en mijn nieuwe club een topfitte Miedema te geven", aldus de topscorer aller tijden van Oranje.

Lees meer:
0 reacties