Miedema in de steek gelaten door Arsenal? "Topsport is hard"

Arsenal zwaait Vivianne Miedema uit
Arsenal zwaait Vivianne Miedema uit Foto: © BSR Agency

Is het terecht dat Arsenal het contract van Vivianne Miedema niet verlengt? Volgens Kim Lammers, voormalig hockeyinternational, raakt dit een gevoelige snaar. 

"Miedema, die een lange revalidatie onderging na eenzelfde blessure, kondigde na zeven indrukwekkende jaren bij Arsenal haar afscheid aan", schrijft Lammers in het Haarlems Dagblad. De club heeft besloten om haar contract niet te verlengen, zo meldde de BBC.

"Ja, topsport is hard en onvoorspelbaar, maar moeten clubs niet ook een vorm van loyaliteit tonen aan spelers die zoveel hebben gegeven? Miedema raakte zwaar geblesseerd in dienst van haar team. Moet het risico van een sportcarrière alleen op de schouders van de sporter rusten?", vraagt Lammers zich af. 

"Critici zeggen vaak genoeg: „Ze hebben toch goed verdiend!” Maar is geld een troost, wanneer je carrière en fysieke toekomst op het spel staan? Voor geblesseerde atleten draait het niet om het geld. Het gaat om zekerheid, om de angst of ze ooit weer de oude zullen worden", legt Lammers uit. 

"Miedema zal ongetwijfeld willen bewijzen dat Arsenal een fout heeft gemaakt door haar contract niet te verlengen. Laten we hopen dat andere clubs klaarstaan om deze topatleet op te vangen. Want één ding is zeker: haar volgende hoofdstuk kan net zo goed zijn, of misschien nog wel beter", aldus Lammers. 

Lees meer:
0 reacties