Miedema transfervrij: "Dan kan Chelsea een logische keuze zijn"

Vivianne Miedema
Vivianne Miedema Foto: © BSR Agency

Vivianne Miedema is deze zomer transfervrij op te halen. Arsenal besloot het contract van de 27-jarige spits niet te verlengen, waarna er na zeven jaar een einde komt aan het huwelijk.

Manchester City heeft al interesse getoond in de diensten van Miedema. De club waar ook Jill Roord en Kerstin Casparij spelen heeft in ieder geval budget genoeg om het salaris van de topscorer aller tijden te betalen. "Maar of de hoogte van het salaris de belangrijkste reden is voor Miedema bij het kiezen van haar nieuwe club, is de vraag", geeft Sjoerd Jansen aan in het Dagblad van het Noorden.

Miedema sloeg eerder aanbiedingen van FC Barcelona en Paris Saint-Germain af en verlengde bij Arsenal. Ze voelt zich thuis in Londen, waar ze samenwoont met partner en ploeggenoot Beth Mead. "Het zou dan ook een fikse verandering in haar persoonlijk leven betekenen wanneer Miedema naar Manchester verkast, dat op zo'n drieënhalf uur rijden van Londen ligt."

"Daarnaast heeft City niet echt een nieuwe spits nodig", weet Jansen. De koploper beschikt met de Jamaicaanse Khadija Shaw over de meest productieve centrumspits van de competitie. De speelster met de bijnaam Bunny, omdat ze als kind al zo dol was op worteltjes, maakt in bijna elk duel een of meerdere doelpunten." Shaw staat momenteel wel buitenspel vanwege een voetblessure.

Jansen denkt dat Miedema niet veel speeltijd zal krijgen op die positie: "Dat hoeft op zich geen probleem te zijn, omdat de Drentse de laatste jaren een andere rol ambieert. De reden om twee jaar geleden nog bij Arsenal te verlengen, kwam mede doordat haar coach, de Zweed Jonas Eidevall, haar ook op de nummer 10-positie liet spelen."

Als de Hoogenveense dichtbij huis wil blijven, ziet de journalist nog wel een andere mogelijkheid: "Dan kan Chelsea een logische keuze zijn. Het team is met Manchester City in een gevecht verwikkeld om de Engelse titel. De Londenaren kregen begin dit jaar een klap te verwerken toen midvoor en topscorer Sam Kerr tijdens een trainingskamp met Chelsea een zware kruisbandblessure opliep. Ze is minimaal zes maanden of langer uitgeschakeld. Ook wacht de Australische nog een rechtszaak wegens vermeende discriminatie van een politieagent."

"Miedema zou wel in het plaatje passen bij Chelsea", zo vindt Jansen. "waar succescoach Emma Hayes vertrekt om in de Verenigde Staten de nationale vrouwenploeg onder haar hoede te nemen. De Drentse kan de komende tijd in ieder geval werken aan haar fitheid. Nadat ze vanwege haar kruisbandblessure er langdurig uitlag, kreeg ze na haar revalidatie met tegenslag te maken. Zo moest ze wederom onder het mes. De laatste wedstrijden van Arseneal was Miedema soms wel, soms niet inzetbaar."

Bij een nieuwe club kan de spits met schone lei beginnen. "Ook mentaal is het een nieuwe start", aldus Jansen.

Lees meer:
0 reacties