Miedema stellig: "Dat is de verantwoordelijkheid van de clubs"

Vivianne Miedema was aanwezig bij de finale van de Continental League Cup
Vivianne Miedema was aanwezig bij de finale van de Continental League Cup Foto: © Pro Shots

Dat er momenteel ontzettend veel speelsters kampen met (knie)blessures is volgens Vivianne Miedema geen toeval. De spits van de OranjeLeeuwinnen liep eind vorig jaar zelf ook een zware blessure op.

"De kalender is overvol en het blijft maar doorgaan. Je zult na het het WK weer zien dat speelsters geblesseerd raken", zegt ze in het Algemeen Dagblad. Ook is er té weinig hulp vanuit de club. "Wij bij Arsenal moeten fit blijven met twee fysiotherapeuten voor een complete selectie van meer dan 20 speelsters. Hoe kan dat goed gaan?"

Miedema pleit voor meer begeleiding: "Dat is de verantwoordelijkheid van de clubs. Alles is nu zo op de korte termijn gericht. Als we deze sport een serieuze kans willen geven, moeten clubs eerst het risico nemen om te investeren, om er later profijt van te hebben."

Het vrouwenvoetbal zit de laatste jaren in de lift, maar volgens Miedema moet er nog een hoop verbeteren. "Sommige clubs in onze League hebben alleen een parttime fysio in dienst", weet ze. "Meiden kleden zich om in een soort cabines en er ligt een veld waar je nog geen koeien op los wilt laten."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax V 20 52 55
2 FC Twente V 20 75 54
3 Fortuna Sittard W 20 22 36
4 PSV V 20 13 35
5 ADO Den Haag V 20 21 32
6 PEC Zwolle V 20 -11 26
7 Feyenoord V 20 -6 24
Bekijk de hele stand