Miedema staat stil bij Martens-afscheid: "Elkaar altijd gevonden"

Lieke Martens en Vivianne Miedema
Lieke Martens en Vivianne Miedema Foto: © Pro Shots

Lieke Martens zet na het tweeluik met Finland een punt achter haar carrière als OranjeLeeuwin. Dat is ook een emotioneel moment voor Vivianne Miedema, zo schrijft de spits in haar nieuwe column voor het AD.

"Toen ik in 2013 bij Oranje kwam, was zij er al. Er zijn weinig meiden met wie ik meer heb samengespeeld dan met Lieke", geeft Miedema aan. "We zijn totaal verschillend qua karakter, maar we hebben elkaar altijd gevonden. In het veld hebben we sowieso altijd een klik gehad, maar ook daarnaast ben ik goed met haar."

Dat kwam ook omdat ze 'allebei in dezelfde situatie zaten', zo schrijft de topscorer van Oranje. "Wij scoorden veel en werden daardoor de bekendste speelsters van onze generatie. De tijd dat we van 500 naar 50.000 fans op de tribune gingen. Omdat wij bij topclubs in Europa speelden, ging ook de internationale aandacht vaak naar ons toe. Met de druk die daarbij komt kijken, hebben we allebei geworsteld", erkent Miedema.

Later hebben ze daar vaak samen over gesproken: "En dat helpt. Daarom waren de laatste jaren misschien wel het mooist om samen met haar te spelen. Tijdens de Olympische Spelen in Tokio bijvoorbeeld waren we echt van de druk van de buitenwereld verlost", weet de spits.

Lees meer:
0 reacties