Miedema over toekomst: "Ook met een Amerikaanse club gesproken"

Arsenal zwaait Vivianne Miedema uit
Arsenal zwaait Vivianne Miedema uit Foto: © BSR Agency

Vivianne Miedema trok deze zomer na zeven jaar de deur achter zich dicht bij Arsenal. Het was een emotioneel afscheid, zo vertelt de 27-jarige spits in gesprek met de NOS.

"De laatste wedstrijd was een beetje een droomscenario. Ik mocht niet heel veel spelen, maar de minuten die ik mocht spelen, gingen volgens mij prima", doelt Miedema op het feit dat ze direct scoorde en later ook nog een assist gaf. "Uiteindelijk is het tijd voor een nieuwe, frisse start."

"Ik heb het de afgelopen twee jaar heel moeilijk gehad, met veel blessures. Ik kijk er heel erg naar uit om ergens anders fris te beginnen", geeft ze aan. Of Miedema het liefst in Engeland wil blijven? "Dat hoeft zeker niet per se. Ik ben 27, ik heb nog even in me, als het goed is kom ik nu in mijn topjaren. Mijn focus ligt op het fit worden en weer gaan voetballen."

De OranjeLeeuwin vervolgt: "Dat ik naar een club ga die hopelijk gewoon Champions League gaat spelen. Dat lijkt me logisch, ik ga geen stap achteruit zetten. Ik moet nog even goed nadenken." Miedema wordt veelvuldig gelinkt aan de stap naar Manchester City, maar daar wil ze niet zoveel over kwijt. "Ik ben met clubs zowel in Engeland als in het buitenland, verder in Europa, in gesprek. Ik heb ook met een Amerikaanse club gesproken, maar ik denk dat het op dit moment de juiste keuze is om nog in Europa te blijven", zo geeft ze aan.

Lees meer:
0 reacties