Miedema over oranjepremies: "Die hebben dit geld keihard nodig"

Vivianne Miedema staat de NOS te woord
Vivianne Miedema staat de NOS te woord Foto: © Orange Pictures

Maandag werd bekend dat de OranjeLeeuwinnen per 1 juli dezelfde oranjepremies als de mannen ontvangen. Het is iets waar de speelsters en de KNVB trots op mogen zijn, vindt Vivianne Miedema.

"Onze prestaties zijn natuurlijk de afgelopen jaren goed geweest. De KNVB is er altijd heel welwillend in geweest", zegt de spits in gesprek met de NOS.

Ze vervolgt: "Ze hebben vanuit de jeugd al een traject opgezet en nu ook bij ons. Volgens mij is het iets heel moois dat wij nu naar de gelijke betaling toe gaan", is de aanvalster van mening.

"Wij hebben natuurlijk meiden die in Nederland voetballen, die dit geld keihard nodig hebben", weet Miedema. "We hebben het gewoon nodig om die volgende stap te maken."

De OranjeLeeuwin gaat verder: "Dat iedereen gewoon deze mooie beloning krijgt voor het harde werken van afgelopen jaren is iets waar we als team zijnde heel trots op zijn. Maar ook als KNVB-zijnde."

"Ik denk dat dit ons als team alleen maar meer gaat laten groeien", verwacht Miedema. "Uiteindelijk komt het vanuit een commerciële regeling en daarin worden we nu hetzelfde betaald. Alles wat de KNVB onder controle heeft wordt uiteindelijk nu hetzelfde betaald", besluit ze.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand