Miedema over opvolger Wiegman: ''Torny staat bij mij heel hoog''

Vivianne miedema duitsland 6036bae3a546c
Vivianne miedema duitsland 6036bae3a546c Foto: © Pro Shots

De KNVB is nog altijd op zoek naar de opvolger van bondscoach Sarina Wiegman. Zij gaat de OranjeLeeuwinnen na de Olympische Spelen van Tokio verlaten.

"Het blijft bij ons ook stil", vertelt Vivianne Miedema aan Trouw. De spits vindt de zoektocht lang duren, zo is ze eerlijk, maar heeft er begrip voor dat de KNVB alle tijd neemt om de juiste bondscoach te strikken. "Het moet iemand zijn die kan doorbouwen op wat we hebben neergezet en iemand die direct door de spelersgroep wordt geaccepteerd", vervolgt de aanvalster.

De opvolger van Wiegman hoeft niet per se een vrouw te zijn, zo heeft de KNVB eerder al aangegeven. Wel wordt Jessica Torny, een van de weinige Nederlandse vrouwen met de vereiste papieren, vaak genoemd als kanshebber. Miedema kent de coach van Oranje O19 goed.

"Qua voetbalintelligentie staat ze bij mij heel hoog. In de manier van voetballen en het verder brengen van speelsters. Ik denk dat er sowieso voor Jessica een mooie toekomst ligt bij de KNVB. Misschien niet nu, maar zeker later", aldus de spits, die aangeeft dat het gehele plaatje moet passen.

Het maakt Miedema niet uit of het een man of een vrouw is en welke nationaliteit de nieuwe bondscoach heeft. "Je zoekt naar bepaalde kwaliteiten in een bondscoach en je wilt graag beter gaan voetballen. Op het moment dat er iemand voor de groep komt te staan met een bepaalde filosofie om je naar een hoger platform te brengen, maakt het niet uit of je man, vrouw, Nederlands- of Engelstalig bent", besluit ze.

Lees meer:
0 reacties