Miedema over gelijkheid in voetbal: "Hebben die leiders ook nodig"

Vivianne Miedema zet zich in voor gelijkheid in het voetbal. De spits hoopt uiteindelijk veranderingen in het vrouwenvoetbal te bewerkstelligen, waar de jeugd profijt van gaat hebben.

Op dat vlak heeft de topscorer aller tijden van Oranje niet echt voorbeelden, maar er zijn wel speelsters die er hetzelfde in staan als Miedema. "Als je het dan nationaal bekijkt, heb ik het er veel over met Merel van Dongen. Je hebt natuurlijk speelsters zoals Megan Rapinoe die zich heel erg heeft uitgesproken over bepaalde dingen. We hebben die leiders ook nodig in dat opzicht", vertelt ze voor de camera van FC Afkicken.

Meningsverschillen over het onderwerp mogen bestaan, zo kaart Miedema aan: "Ik heb mijn mening. Jij hebt jouw mening en soms liggen die heel ver uit elkaar. Dat mag, alleen we zijn zover dat iedereen vrijheid van meningsuiting heeft, en daar hoort ook bij dat als wij een tik uitdelen, dat je moet kunnen incasseren."

Uiteindelijk wil de speelster van Arsenal gaan voor verandering. "Uiteindelijk hoop je natuurlijk dat je samen de mindset gaat ontwikkelen, dat vrouwenvoetbal volledig geaccepteerd gaat worden. Dat jeugdvoetbal beter gaat worden en door moet ontwikkelen", besluit ze.

Lees meer:
0 reacties