Miedema neemt het op voor Oranje-speler: "Afrekening is hard"

Vivianne Miedema op de training van de OranjeLeeuwinnen
Vivianne Miedema op de training van de OranjeLeeuwinnen Foto: © BSR Agency

Memphis Depay mag best wat meer begrip krijgen van het Nederlandse publiek, zo is het oordeel van Vivianne Miedema. Volgens haar ligt de spits van het Nederlands mannenelftal altijd onder een vergrootglas in Nederland.

"Zoals elk eindtoernooi gaat het weer over de spits van Oranje. De positie waar altijd discussie over is", opent Miedema haar column in het Algemeen Dagblad. "De speler die het meest onder het vergrootglas ligt. In die zin denk ik me wel te kunnen verplaatsen in Memphis Depay", zo erkent de topscorer aller tijden van Oranje. "Als spits is de afrekening gewoon hard. Je staat altijd in de spotlights, elke wedstrijd opnieuw."

Miedema gaat verder: "Als je scoort, ben je de held, als je niet scoort word je afgemaakt. Zelfs Harry Kane ligt in Engeland onder vuur. Nota bene de man die altijd en overal scoort. Het lot van de spits. Ik moest terugdenken aan ons EK in 2017 in eigen land met de Leeuwinnen. Ik scoorde in de poulefase niet één keer en ook toen kwamen de vragen. Moet Miedema nog wel in de spits staan?", zo weet ze nog.

Dat vond Miedema moeilijk, erkent ze. "Ik was toen twintig jaar en veel ogen waren op mij gericht. Ook omdat het toernooi in eigen land was en er in Nederland ineens massaal naar vrouwenvoetbal werd gekeken. Ik voelde een last op mijn schouders", aldus de topschutter.

Lees meer:
0 reacties