Miedema naar City? "Veel andere clubs kunnen haar niet betalen"

Vivianne Miedema in actie namens Arsenal
Vivianne Miedema in actie namens Arsenal Foto: © BSR Agency

Vivianne Miedema vertrekt komende zomer bij Arsenal. Na zeven jaar komt er een einde aan het droomhuwelijk tussen de Gunners en de spits. Een 'big decision' van de club uit Londen, zo vindt journalist Tom Garry.

Bij de fans van Arsenal valt het aanstaande vertrek van Miedema zwaar, zo weet Garry, die het vrouwenvoetbal volgt namens The Telegraph. "Zij zijn heel verdrietig over haar vertrek. Ze is de topscorer aller tijden en een legende", zegt hij tegenover de NOS. Garry vermoedt dat Arsenal heeft besloten om het aflopende contract van de OranjeLeeuwin niet te verlengen.

Dat komt, zo denkt hij, niet door de recente blessures van Miedema. "Het gaat een drukke transferzomer worden en ik denk dat Arsenal wil vernieuwen. Ze is een van de duurste spelers en misschien wil de club ook wel anders gaan spelen", doet hij een voorspelling.

De grote vraag is waar de 27-jarige aanvalster haar carrière zal vervolgen. Manchester City heeft zeer zeker interesse in de diensten van Miedema. "City is al zeker van deelname aan de Champions League komend jaar en kan nog wel een doelpuntenmaker gebruiken. En ze kunnen haar betalen. Naast Manchester City denk ik dan aan Lyon, Chelsea of Barcelona. Veel andere clubs zullen haar niet kunnen betalen."

"Het merk Miedema is enorm aantrekkelijk en dan kan je haar ook nog binnenhalen zonder transfersom. Misschien tekent ze wel het hoogste contract ooit in het vrouwenvoetbal", aldus Garry. 

Lees meer:
0 reacties