Miedema moet knopen doorhakken: "Zit gewoon een deadline op"

Vivianne Miedema en Victoria Pelova kijken toe bij een training van Oranje
Vivianne Miedema en Victoria Pelova kijken toe bij een training van Oranje Foto: © Pro Shots

Na zeven jaar is er een einde gekomen aan het huwelijk tussen Vivianne Miedema en Arsenal. De 27-jarige spits kan transfervrij op zoek naar een nieuwe club en zal de komende weken de knoop doorhakken.

Op vakantie heeft ze met haar vriendin Beth Mead en broertje Lars bepaalde keuzes en opties besproken, zo vertelt Miedema aan De Telegraaf. Nu zal ze een keuze moeten maken: "Ik wil voordat we in juli echte wedstrijden gaan spelen de knoop hebben doorgehakt. Dat is over minder dan twee weken."

"De gesprekken met de clubs zijn al lange tijd bezig. Uiteindelijk zit er gewoon een deadline op. Eén van de dingen die meespeelt in mijn keuze is dat het een Europese topclub moet zijn. De club moet Champions League spelen én mij de tijd geven om fit te worden. Een club waar ik mezelf kan zijn, dat vind ik heel belangrijk", geeft de aanvalster aan.

In hoeverre houdt ze nog rekening met haar relatie met Mead, die bij Arsenal blijft? "Uiteindelijk: als je goed wil voetballen, wil je je ook buiten het veld goed voelen. Maar Londen is vanuit heel Europa makkelijk te bereiken is. In dat opzicht zijn alle Europese topclubs een optie", aldus Miedema.

De OranjeLeeuwin geeft aan dat geld in haar keuze geen rol zal spelen: "Volgens mij zit ik in de gelukkige positie dat mijn keuze niet gebaseerd hoeft te zijn op geld. Ik ben 27, hopelijk worden dit mijn topjaren. Het zal dus een sportieve keuze worden."

Lees meer:
0 reacties