Miedema maakt zich geen zorgen: "Daar hebben we niks aan gemist"

Vivianne Miedema tijdens de training van de OranjeLeeuwinnen
Vivianne Miedema tijdens de training van de OranjeLeeuwinnen Foto: © Orange Pictures

De OranjeLeeuwinnen moesten het maandag en dinsdag stellen zonder bondscoach Mark Parsons. De keuzeheer miste zijn vlucht naar Nederland en sluit woensdag pas aan.

Mark Parsons langs de lijn
Parsons mist vlucht en ontbreekt nog bij training OranjeLeeuwinnen Lees ook

Vivianne Miedema maakte zich geen zorgen. "Het is wel balen, natuurlijk", zegt de topscorer in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Voor hem én de selectie. Maar we hebben genoeg stafleden om het op te vangen en we hebben goede trainingen gedraaid."

Parsons is naast bondscoach ook nog tijdelijk hoofdtrainer van Portland Thorns. Miedema vindt dat geen probleem. "De komende wedstrijden zal hij er weer
zijn. Dan kunnen we toewerken naar de wedstrijden", zo denkt Miedema. "We wisten dat dit kon gebeuren, het is gewoon even omschakelen."

"Ook zonder hem moeten we de komende interlands kunnen winnen."

"Maandagavond was hij er bij de bespreking gewoon bij via Zoom, dus daar hebben we niks aan gemist", aldus Miedema. "Ook zonder hem moeten we de komende interlands kunnen winnen." De OranjeLeeuwinnen vertrekken woensdag naar Cyprus, waar vrijdagavond het WK-kwalificatieduel met Cyprus wacht. Daarna is Wit-Rusland de tegenstander.

Miedema rekent op twee overwinningen. "We weten dat we nog niet top zijn geweest na de Olympische Spelen, waarop we ook niet zo goed waren", zegt de spits. "Maar we zijn nog steeds een goed team. Dat moet eruit komen op het veld. Tegen IJsland boekten we in de vorige interlandperiode een degelijke overwinning. We hebben ook tijd nodig te wennen aan de nieuwe weg die we zijn ingeslagen. Het gaat niet van de ene op de andere dag."

Daniëlle van de Donk traint met OranjeLeeuwinnen in Zeist
OranjeLeeuwinnen starten zonder Parsons: "Situatie niet ideaal" Lees ook
Lees meer:
0 reacties