Miedema lacht: "Misschien kan Beth dan mijn assistent worden..."

Beth Mead en Vivianne Miedema bij de The Best FIFA Football Awards 2022
Beth Mead en Vivianne Miedema bij de The Best FIFA Football Awards 2022 Foto: © Pro Shots

Vivianne Miedema en Beth Mead moeten het aankomende WK aan zich voorbij laten gaan. Het duo van Arsenal is momenteel herstellende van een zware knieblessure.

Wat de plannen van Miedema zijn tijdens het toernooi in Australië en Nieuw-Zeeland. "Slapen en niet kijken, haha", lacht de spits in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Erheen gaan is geen optie. Het is 24 uur vliegen. Je moet er minimaal een week zijn. Dat gaat niet lukken in ons herstelprogramma", geeft Miedema aan.

Ze gaat verder: "Ik heb wekelijks contact met bondscoach Andries Jonker en met de speelsters. Dus ik ben alsnog betrokken bij het team. Laatst was ik er tijdens een trainingskamp ook bij. Mijn positie is anders bij Oranje dan de positie van Beth bij Engeland. Ik ben heel erg met tactiek bezig, zij is meer een blij ei."

Mead gaat zeker de wedstrijden van 'haar' Engeland kijken, zo vertelt ze. "Het is moeilijk om te zien, maar je wilt het toch volgen. Je ontkomt er ook niet aan. Zoals het nu ook moeilijk is om Arsenal te zien spelen. Ik zit op de tribune en trap mee in de lucht. Viev is aan het analyseren, haha", aldus de Engelse aanvalster.

Het stel heeft samen een eerste trainingscursus gedaan. "Dat was echt heel leuk om te doen. We hebben stage gelopen bij Arsenal onder -14. Daar willen we nog wel mee verder, ook met het oog op de toekomst. Misschien kan Beth dan mijn assistent worden...", lacht Miedema. Mead is duidelijk: "No way."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax V 20 52 55
2 FC Twente V 20 75 54
3 Fortuna Sittard W 20 22 36
4 PSV V 20 13 35
5 ADO Den Haag V 20 21 32
6 PEC Zwolle V 20 -11 26
7 Feyenoord V 20 -6 24
Bekijk de hele stand