Miedema krijgt geen nieuw Arsenal-contract: "Gezamenlijke beslissing"

Vivianne Miedema
Vivianne Miedema Foto: © BSR Agency

Arsenal neemt dit weekend afscheid van Vivianne Miedema. De spits kan zaterdag in actie komen, in wat haar laatste wedstrijd voor de Gunners zal zijn. Na zeven jaar komt er een einde aan het droomhuwelijk tussen Miedema en de club.

Jonas Eidevall gaf op zijn persconferentie iets meer uitleg over het besluit van Arsenal om de Nederlandse geen nieuw contract aan te bieden. "Het is een gezamenlijke beslissing van de club en we hebben veel zorg besteed aan die beslissing", vertelde de Zweedse coach aan Arseblog News. "We moeten met veel verschillende factoren rekening houden, wat het beste is voor de club."

Eidevall vervolgt: "Ik denk niet dat het de moeite waard zou zijn om hier te zitten en te praten over de redenen waarom we wel en niet een bepaalde kant op zouden gaan. Ik denk dat het een werkelijk prachtig verhaal tussen Vivianne Miedema en Arsenal zou overschaduwen."

Volgens de trainer zou dat centraal moeten staan. "Haar fantastische bijdrage aan de club." Hoe Miedema reageerde op het feit dat Arsenal haar geen nieuw contract aanbood? "Ze is, zoals altijd, heel professioneel geweest. Vivianne Miedema is een zeer professionele voetbalster, ze heeft heel goed getraind. Ik denk dat ze er erg op gericht is om altijd haar best te doen als ze de club vertegenwoordigt."

Zaterdag neemt Arsenal het in eigen huis op tegen Brighton & Hove Albion. De club zal daarbij ook afscheid nemen van Miedema. De aftrap is om 16:00 uur (Nederlandse tijd).

Lees meer:
0 reacties