Miedema krijgt andere rol bij Oranje: "Met Andries Jonker besproken"

Vivianne Miedema
Vivianne Miedema Foto: © Pro Shots

Vivianne Miedema heeft een streep gezet door deelname aan het WK van komende zomer. De spits ontbreekt in Australië en Nieuw-Zeeland door een zware knieblessure.

"Met pijn in het hart natuurlijk, want ik had heel graag een derde WK in het shirt van Oranje gespeeld. Maar het is niet realistisch. Ik word begin januari geopereerd en daarna begint het lange en zware herstel", schrijft Miedema in haar column voor het Algemeen Dagblad. Ze weet dat er voorbeelden zijn van atleten die binnen zes maanden weer fit waren na een soortgelijke blessure.

"Maar je kunt afzonderlijke gevallen moeilijk met elkaar vergelijken. Het is mijn eerste ernstige blessure en ik heb ook geen idee hoe mijn lichaam hierop reageert", geeft Miedema aan. Ze is duidelijk: "Daarom zal je mij ook niet horen zeggen dat ik sterker terug kom. Het zijn de standaardteksten waar ik niet zo veel mee heb."

De aanvalster wil 'stap voor stap en verantwoord herstellen'. "Als ik nu 35 was geweest en het was mijn laatste WK, had ik nog wel wat risico willen nemen. Maar ik wil en moet nog jaren verder en ga geen gekke dingen doen. Toch zal ik richting het WK hopelijk nog wel mijn waarde hebben", verwacht Miedema.

"Doelpunten kan ik voorlopig niet maken, maar met bondscoach Andries Jonker heb ik wel besproken dat ik betrokken blijf bij het team. Ik zal waarschijnlijk niet aanwezig zijn in Australië en Nieuw-Zeeland omdat ik dan aan het einde van mijn revalidatie zit, maar ik hoop het team in aanloop wel te ondersteunen met mijn ervaring", geeft de topscorer van Oranje aan.

Feyenoord wint voor 50 (!) keer je inzet!

Feyenoord speelt zondagmiddag de uitwedstrijd tegen Almere City FC. Unibet heeft een mooie boost bij een overwinning van Feyenoord in Almere. Als nieuwe speler bij Unibet krijg jij 50 (!) keer je inzet bij een zege van Feyenoord! Schrijf je hier in claim de UniBoost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
2/03
PSV V
14:00
Fortuna Sittard W
za
2/03
Feyenoord V
16:30
Excelsior Rotterdam W
za
2/03
PEC Zwolle V
16:30
ADO Den Haag V
zo
3/03
FC Twente V
12:15
Ajax V
zo
3/03
AZ W
14:30
Utrecht W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 15 35 45
2 Ajax V 15 31 36
3 PSV V 15 21 30
4 Fortuna Sittard W 15 16 27
5 ADO Den Haag V 15 6 22
6 PEC Zwolle V 15 0 21
7 Utrecht W 15 -11 21
Bekijk de hele stand