Miedema kijkt met dubbel gevoel naar Nederland: ''Gat nog groter''

Vivianne Miedema
Vivianne Miedema Foto: © Pro Shots

Vivianne Miedema is een van de OranjeLeeuwinnen die momenteel in het buitenland speelt. In Engeland is de spits van Arsenal een ware superster.

Miedema merkt sowieso dat er in Engeland veel aandacht is voor vrouwenvoetbal. "Dat is al heel groot en wordt nog steeds groter. Je ziet ook dat er steeds meer geld in rondgaat. Meer en meer clubs zijn bereid om te betalen", zegt de aanvalster.

Ze vervolgt: "Wat betreft transfers, zijn het nog lang niet de mega-bedragen als bij de mannen. Maar er zijn nu wel clubs die twee tot drie ton neerleggen voor een speelster. Daar zit echt wel vooruitgang in", merkt Miedema op in gesprek met De Contractspeler. Over de toekomst van het vrouwenvoetbal in Nederland heeft de topscorer een dubbel gevoel.

"In samenwerking met de KNVB hebben we ons met de nationale ploeg geweldig ingezet. Ik hoop alleen dat het niveau van de competitie in Nederland iets omhooggaat. En dat de omstandigheden worden verbeterd. Net als bij de mannen kunnen we een heel mooi opleidingsland worden", denkt Miedema.

Daar moet het in Nederland ook naartoe, is ze van mening. "Op dit moment doen alleen Ajax, PSV en Twente het goed. Dat moeten we uitbreiden naar vijf tot zes clubs. Daar is uiteraard geld voor nodig. Die financiële middelen zijn er op dit moment niet in Nederland. Die moeten er komen, want anders wordt het gat met de andere competities in Europa nog groter dan het al is", aldus de spits.

Lees meer:
0 reacties