Miedema in tranen: "Heb op mijn eigen manier keihard gewerkt"

Vivianne Miedema in tranen
Vivianne Miedema in tranen Foto: © Screenschot NOS

De OranjeLeeuwinnen beleefden dinsdag een ware thriller. In Tilburg won Nederland uiteindelijk met 4-0 van België, genoeg om Engeland, dat met 6-0 te sterk was voor Schotland, op een tweede plek te houden. De krankzinnige overwinning zorgde voor emoties bij Vivianne Miedema, die in de 66e minuut inviel.

"Ik denk dat Dama wel lekker droomt vannacht", lacht Miedema bij de NOS. "Op een gegeven moment zetten we Dama (Damaris Egurrola, red.) naar voren neer, dus dan weten we dat we er nog één moeten maken. We scoren, ik loop naar de zijlijn, wij zijn er. Binnen twee minuten maken zij de 6-0. Dan zegt Andries (Jonker, red.): 'je moeten Dama weer naar voren sturen'. Het is gekkenhuis", reageert de spits.

Miedema gaat verder: "Je gaat overal heen binnen vijf minuten. Dit is zo mooi. De meiden hebben er zo lang voor gewerkt", zegt de topscorer van Oranje, die vervolgens emotioneel wordt. "Het doet me veel. Ik ook. Dan ben ik gewoon super blij en trots dat ik vandaag kan helpen", vervolgt Miedema, die de tranen niet kan bedwingen.

"Ik heb heel veel scenario's besproken met Andries. We hebben aan het begin van de week gezegd dat de focus op België ligt. Ik wist hoe lang ik mocht vallen en hoe lang ik in kon vallen. Ook al ben ik er lang uit geweest, volgens mij weet ik nog steeds hoe ik moet voetballen", zegt ze met een klein glimlachje. "Ik ben blij dat ik vandaag kon helpen. Hopelijk ben ik in februari weer helemaal topfit", blikt de spits vast vooruit op de halve finales van de Nations League.

Miedema wordt vervolgens gevraagd naar haar emoties. "Kijk, zij hebben keihard gewerkt, ik heb op mijn eigen manier keihard gewerkt. Ik ben er bijna een jaar niet bij geweest, ik heb heel veel in de gym moeten zitten. Het is niet een geleidelijke lijn omhoog. Dan ben ik supertrots dat ik hier goed sta te voetballen. Dat is heel speciaal."

Oranje heeft zich samen met Frankrijk, Spanje en Duitsland geplaatst voor de finaleronde. Op 11 december vindt de loting plaats. "Ongelooflijk moeilijk met de landen die erin staan. Het worden twee hele moeilijke wedstrijden. We weten waar we heen willen. Dat is onze focus."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
3/03
FC Twente V
12:15
Ajax V
zo
3/03
AZ W
14:30
Utrecht W
zo
3/03
Telstar W
16:45
SC Heerenveen V
za
9/03
ADO Den Haag V
14:00
Telstar W
za
9/03
Fortuna Sittard W
16:30
AZ W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 15 35 45
2 Ajax V 15 31 36
3 PSV V 15 21 30
4 Fortuna Sittard W 15 16 27
5 ADO Den Haag V 15 6 22
6 PEC Zwolle V 15 0 21
7 Utrecht W 15 -11 21
Bekijk de hele stand